Denisa Crăciun

Salarii 2023: Cât câștigă profesorii din învățământul privat în România (platformă de recrutare)

sistem privat educatie

Sistemul privat de educație a prins avânt în ultimii ani în România, potrivit unei platforme de recrutare online care arată că salariile în învățământul privat pot ajunge și la 1.400 EUR net.

Școlile private caută să ocupe aproximativ 600 de posturi libere și pot oferi salarii care ajung și la 1.400 de euro net, conform BestJobs. Totodată, anunțurile pentru astfel de joburi atrag lunar mii de aplicări din partea profesorilor, care sunt din ce în ce mai interesați de acest domeniu, mai arată datele platformei de recrutare. 

„Educația reprezintă unul dintre domeniile cheie ale oricărei țări, cu rol decisiv în formarea societății viitorului. Mediul privat a intuit foarte bine dorința românilor de a avea acces la o educație de calitate, iar acest sector s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Nu de puține ori, profesorii și educatorii din sistemul public aleg să lucreze în mediul privat, atrași de salarii mai mari și condiții de lucru asemănătoare cu cele din Occident”, spune Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.

Salarii în sistemul privat de educație în România 

Pentru un profesor sau învățătoare de limba germană, în București, oferta salarială este cuprinsă între 1.000 și 1.400 EUR net lunar.

Un profesor de limba engleză, cu o experiență de predare 1-3 ani, tot în București, poate câștiga și 1.300 EUR net. În Corbeanca, aflată la circa 15 km de București, un învățător din ciclul primar și preșcolar, la o școală acreditată și având clase de maximum 12 elevi, poate accesa o ofertă salarială de 800 - 1.300 EUR net/ lună.

Majoritatea anunțurilor vizează orașele mari ale țării, unde există o cerere crescută pentru școli și grădinițe private. București (și Ilfov) domină clasamentul pe orașe, urmat de Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara și Iași. 

Joburi în România, în luna mai 2023

Totodată, la nivelul întregii piețe a muncii, în luna mai, au fost publicate anunțuri pentru circa 35.000 de joburi, dintre care 10% în sistem remote, iar 15% hibrid.

În această lună, femeile au fost mult mai active în căutarea unui job decât bărbații. Astfel, aproape 64% dintre candidații care au aplicat la joburi au fost femei, iar puțin peste 35% au fost bărbați, un aspect interesant în contextul în care, în mod normal, proporțiile sunt aproape egale, potrivit statisticilor bestjobs.

Domeniile cu cele mai multe aplicări în luna mai au fost Vânzări (94.000), Management (82.000), Financiar/ Contabilitate (50.000), IT/ Telecom (44.000) și Call Center / BPO (39.000).

Parallax

Vizualizari
3260
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri