Raluca Abrihan

Proprietarul eMAG şi OLX investeşte 2,1 milioane Euro într-un startup de blockchain

Thumbnail

DappRadar, un startup lituanian de analiza a aplicaţiilor descentralizate dezvoltate cu ajutorul blockchain, a primit o finanţare de 2,1 milioane de euro de la fondul de investiţii Naspers, care controlează în România afaceri de comerț online ca eMag, OLX sau Autovit.ro

Este vorba despre o investiţie de tip seed la care au mai participat investilor precum Blockchain.com Ventures şi Angel Invest Berlin, scrie eu-startups.com.

DappRadar monitorizează 2.500 de aplicaţii e tip dapps (care funcţionează în reţele peer-to-peer, ce permit calculatoarelor să se conecteze în mod direct unul la celălalt, nu pe servere centralizate), care funcţionează pe 6 platforme blockchain, printre care Ethereum, EOS şi TRON. DappRadar filtrează datele dapp, elimină activităţile false și irelevante și oferă informații de piață. De asemenea, startup-ul funcţionează ca un canal de distribuție pentru dezvoltatorii de dapp care încearcă să ajungă la noi consumatori.

Naspers a mai investit, recent, 30 de milioane de dolari startup-ului polonez Brainly, folosit de studenți și elevi, inclusiv de la noi, pentru a primi ajutor la învățare, şi 125 de milioane de dolari pentru Meesho, un start-up care are ca scop dezvoltarea comerțului online pe rețelele de socializare.

Fondul de investiții Naspers este cunoscut pentru investițiile sale în startup-uri din China și India - și pentru faptul că obține profituri importante. A investit în gigantul din China ― Tencent Holdings ― și în Flipkart din China, înainte de ca afacerea să fie achiziționată de Walmart. De asemenea, proprietarul OLX a condus o rundă de finanțare de 1 miliard de dolari pentru compania de comerț online cu alimente ― Swiggy, din Bangalore.

Acțiunile Naspers au crescut în acest an cu 23%, compania fiind evaluată în prezent la aproximativ 98 de miliarde de dolari.

Tehnologia Blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Parallax

Vizualizari
3539
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri