Adi Iacob

Facebook și proprietarul eMag/OLX investesc într-un start-up de comerț online

Thumbnail

Facebook și fondul de investiții Naspers, care controlează în România afaceri de comerț online ca eMag, OLX sau Autovit.ro, au participat la o rundă de investiții de 125 de milioane de dolari pentru un start-up care are ca scop dezvoltarea comerțului online pe rețelele de socializare.

Startup-ul Meesho, cu sediul în Bangalore, este cunoscut în industria tech ca startup de comerț social - permițând oamenilor să-și facă conexiuni online și apoi să vândă prin servicii precum Facebook, WhatsApp sau Instagram, scrie Bloomberg

Runda de finanțare a Meesho a fost condusă de Naspers și au participat și companii precum Facebook, Sequoia, Shunwei Capital, și Venture Highway, dar și Arun Sarin, fostul director executiv al Vodafone Group.

Meesho face parte dintr-o serie de companii de comerț electronic care încearcă să profite de conexiunile online pentru a facilita vânzările. Startup-ul susține că are o rețea de peste 2 milioane de „vânzători sociali” în 700 de orașe din India, concentrându-se pe categorii precum îmbrăcăminte, cosmetice și electronice.

„Vânzătorii noștri sociali sunt mici comercianți, femei, studenți și pensionari (...)”, a spus Vidit Aatrey, co-fondatorul și CEO-ul Meesho.

India a devenit o piață din ce în ce mai competitivă pentru comerțul electronic, fiind ultima țară mare "liberă" după ce Amazon a pus stăpânire pe (piața din) Statele Unite și Alibaba Group Holding a câștigat (piața din) China, scrie Bloomberg. Amazon cheltuie miliarde pentru a câștiga un loc pe piața din India, în timp ce Walmart a plătit 16 miliarde de dolari pentru controlul liderului local de retail - Flipkart.

Fondul de investiții Naspers este cunoscut pentru investițiile sale în startup-uri din China și India - și pentru faptul că obține profituri importante. A investit în gigantul din China ― Tencent Holdings ― și în Flipkart din China, înainte de ca afacerea să fie achiziționată de Walmart. De asemenea, proprietarul OLX a condus o rundă de finanțare de 1 miliard de dolari pentru compania de comerț online cu alimente ― Swiggy, din Bangalore.

Acțiunile Naspers au crescut în acest an cu 23%, compania fiind evaluată în prezent la aproximativ 98 de miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
2620
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri