Claudiu Zamfir

Proprietarul eMag și OLX mai bagă 30 milioane dolari în startup-ul de meditații Brainly

Thumbnail

Fondul de investiții Naspers, care controlează în România afaceri de comerț online ca eMag, OLX sau Autovit.ro, a anunțat, joi, că a mai acordat, alături de alți investitori, o finanțare de 30 de milioane de dolari startup-ului polonez Brainly, folosit de studenți și elevi, inclusiv de la noi, pentru a primi ajutor la învățare.

La noua rundă de investiții au mai participat Runa Capital și Manta Ray. Banii vor fi folosiți de Brainly pentru partea de user experience și pentru a construi următoarea generație a platformei educaționale.

De asemenea, fondurile vor contribui la extinderea bazei de utilizatori din SUA, o piață-cheie pentru Brainly.

Astfel, startup-ul polonez a ajuns să strângă investiții totale de 68,5 milioane de dolari, cu Naspers ca finanțator principal.

Platforma educațională Brainly a fost înființată în anul 2009, la Cracovia, de Michał Borkowski (CEO), Lukasz Haluch și Tomasz Kraus.

Brainly este un fel de site de socializare (peer-to-peer social learning network) prin care elevii și studenții pot obține ajutor la teme, meditații sau cursuri de la alți studenți și elevi sau de la profesori ori alte persoane care pot da o mână de ajutor.

Startup-ul EdTech (tehnologii în educație) este utilizat în prezent de peste 150 de milioane de persoane, inclusiv elevi, studenți și profesori din România. Cei mai mulți utilizatori sunt din  SUA, Rusia, Indonezia, India, Turcia, Brazilia și Polonia.

Pe platforma disponibilă sub formă de site și aplicații de Android și iOS, utilizatorii abordează probleme de matemarică, istorie, științe, sociologie.

În România, grupul sud-african Naspers controlează plaformele de comerț online OLX.ro, eMag și Autovit.ro, portalul de imobiliare Storia.ro, precum și operatorul de plăți online Pay U.

Parallax

Vizualizari
2212
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri