Claudiu Zamfir

OLX mai cumpără un pachet din Avito, pentru 1,16 miliarde de dolari

Thumbnail

OLX Group, care deține în România platforma de vânzări online OLX.ro, a mai cumpărat un pachet de acțiuni de 29,1% din site-ul rusesc de mică publicitate Avito.ru, pentru suma de 1,16 miliarde de dolari.

Avito.ru este astfel evaluată la 3,85 miliarde de dolari. Potrivit unor estimări, platforma rusească este considerată a treia din lume ca număr de anunțuri publicate, după Craigslist (SUA) și 58.com (China).

Avito.ru a fost inființat la Moscova, în anul 2007, de doi antreprenori suedezi, Jonas Nordlanderr și Filip Engelbert. În 2013, fondul de investiții sud-african Naspers, care deține OLX, a făcut prima sa investiție în Avito.ru, platforma rusească devenind liderul pieței de anunțuri online din țară. Din 2015, Naspers era cel mai mare acționar al Avito.ru. După achiziția noului pachet de acțiuni, fondul sud-african deține 99,6% din compania din Rusia.

În România, grupul Naspers controlează plaformele de comerț online OLX.ro, eMag și Autovit.ro, portalul de imobiliare Storia.ro, precum și operatorul de plăți online Pay U.

Parallax

Vizualizari
2881
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri