Răzvan Tătaru

Miliardarul Jack Ma (ex-Alibaba) vrea să se extindă pe zona de mâncare și produse agricole

Jack Ma, cofondatorul Alibaba

Co-fondatorul Alibaba, Jack Ma, a deschis o nouă companie, care se va ocupa cu vânzări de mâncare, procesare și comerț de produse agricole, potrivit Business Insider.

Jack Ma, co-fondatorul Alibaba, a deschis o companie nouă, „Hangzhou Ma’s Kitchen Food”, care se va ocupa cu alimente și produse agricole.

Miliardarul chinez a listat compania în orașul său de proveniență, Hangzhou, potrivit sursei citate. Aceasta are un capital social înregistrat de 10 milioane yuani, sau 1,27 milioane EUR, potrivit South China Morning Post, preluat de sursa citată.

„Hangzhou Ma's Kitchen Food” este deținută integral de vehiculul de investiții al lui Ma, „Hangzhou Dajingtou. No 22 Arts and Culture”. Compania este implicată în vânzările de alimente preambalate, în procesarea și vânzarea cu amănuntul a produselor agricole.

Interesul lui Ma pentru agricultură pare să fi luat amploare în urma măsurilor represive ale guvernului asupra afacerilor sale, care au început în 2020, în urma unui discurs critic la adresa sistemului de reglementare financiară din China.

Cine este Jack Ma

Jack Ma, fost profesor de engleză care a fost respins de nenumărate ori de universități și de companii, a creat un imperiu al comerțului online chinez.

Acesta a crescut într-o familie săracă și nu a ajuns la vreo universitate de prestigiu. El spune că după absolvire a încercat de 30 de ori să obțină un loc de muncă, inclusiv la KFC, dar a fost respins de fiecare dată. A încercat și ca polițist, dar la fel, a fost singurul respins.

În anul 1999, a fondat Alibaba împreună cu 17 prieteni la Hangzhou, în China. Se spune că au avut un capital inițial de aproximativ 75.000 dolari. Platformă inițial concepută ca o piață B2B („business to business”), afacerea Alibaba s-a dezvoltat în mai multe direcții ale eCommerce-ului.

La momentul listării pe bursa de la New York, în 2014, Alibaba a fost evaluată la 231 miliarde dolari, la oferta publică inițială (IPO).

Parallax

Vizualizari
203
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri