Denisa Crăciun

MedLife cumpără 60% din acțiunile unei clinici de oftalmologie din Brașov

Thumbnail

Rețeaua medicală privată MedLife achiziționează 60% din acțiunile unei clinici de diagnostic și chirurgie oftalmologică din Brașov.

MedLife achiziționează 60% din acțiunile clinicii Opticristal din Brașov, potrivit unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

Tranzacția, derulată prin Policlinica de Diagnostic Rapid (PDR), vine în completarea serviciilor medicale de care pacienții din centrul țării pot beneficia în hub-ul regional dezvoltat de MedLife în județul Brașov, care ajunge să numere 16 unități medicale.

Clinica Optictistal are o experiență de peste 20 de ani pe piața din Brașov și înglobează un centru de diagnosticare a pacienților și un centru de chirurgie oftalmologică, în cadrul căruia se realizează anual peste 2.000 de intervenții.

Clinica din Brașov a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro.

Echipele de medici sunt specializate în chirurgia polului posterior, oftalmopediatrie, chirurgie a pleoapei și în tratamentul glaucomului și al diabetului. Blocul operator este dotat la standarde europene și dispune de tehnologii de ultimă generație, printre care un microscop operator și un aparat de facoemulsificare ultrasonică pentru chirurgia cataractei.

„Suntem atenți la starea de sănătate a pacienților și, din grijă și empatie față de nevoile lor, continuăm eforturile susținute în vederea îmbunătățirii calității vieții acestora, iar dezvoltarea pe segmentele de nișă ne aduce mai aproape de acest obiectiv. Am început cu oncologia, devenind, odată cu preluarea OncoCard și Neolife, cel mai mare operator de servicii medicale din România în diagnosticul și tratarea cancerului în România. Am intrat de curând și pe segmentul wellness, prin achiziția Sweat, și continuăm să ne concentrăm și pe alte nișe medicale pentru a acoperi cererea din piață prin expertiză dovedită și excelență medicală. Astfel, prin integrarea în grup a unei clinici medicale monodisciplinare de profil, întregim gama de servicii oftalmologice pe care pacienții le pot accesa în unitățile MedLife.”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

De cealaltă parte, George Muscoiu, manager regional MedLife PDR Braşov, spune că „Brașovul este o piață aglomerată, iar acest lucru ne determină să ne reinventăm constant. Dincolo de dezvoltarea organică, suntem foarte conectați la ce înseamnă dezvoltare prin achiziții și ne dorim să integrăm sub umbrela noastră companii care să aducă plus valoare pentru pacienți, așa cum este și Opticristal, și care să ne ajute să avem o acoperire teritorială cât mai bună”.

Policlinica de Diagnostic Rapid (PDR) este prima companie achiziționată de MedLife, acum mai bine de un deceniu. La momentul respectiv, PDR avea 2 unități și o cifră de afaceri de circa 3 milioane de euro, în timp ce, astăzi, MedLife Brașov are 16 unități medicale și o cifră de afaceri de aproape 30 milioane de euro.

În prezent, MedLife are cel mai mare portofoliu de companii medicale românești integrate în grup, peste 45 la număr, și anunță că are și alte tranzacții în derulare în perioada următoare. Ultima tranzacție anunțată a fost cea pentru Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din județul Argeș, tranzacția fiind în curs de avizare de către Consiliul Concurenței.

Parallax

Vizualizari
545
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri