Claudiu Zamfir

MedLife cumpără, în locul rivalilor de la „Regina Maria”, cel mai mare spital privat din județul Argeș, Muntenia Pitești

Thumbnail

Rețeaua medicală privată Medlife cumpără, în locul rivalilor de la „Regina Maria”, cel mai mare spital privat din județul Argeș, Muntenia Hospital, situat în municipiul Pitești.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, publicației StartupCafe.ro, MedLife a semnat preluarea a 99,76% din acțiunile Muntenia Hospital (foto), tranzacția urmând să fie analizată de către Consiliului Concurenței.

Spitalul piteștean era dorit și de rețeaua de sănătate „Regina Maria”, rivalul celor de la MedLife. Pe 8 iunie, „Regina Maria” a și anunțat oficial că urma să achiziționeze Spitalului Muntenia pentru a „închide cercul îngrijirii medicale”, precizând atunci că mai avea nevoie totuși de o decizie favorabilă a Consiliului Concurenței. Joi dimineața, 14 iulie, rețeaua Regina Maria a anunțat că „nu va finaliza procedura de achiziție a Spitalului Muntenia din Pitești”.

„Reiterăm angajamentul nostru ferm de a oferi servicii medicale la cel mai înalt nivel de calitate și siguranță, în conformitate cu standardele impuse la nivel internațional și, totodată, ne dorim ca aceleași practici concurențiale loiale și transparente să fie respectate de către toți jucătorii de pe piața serviciilor medicale private” - a mai spus compania privată de sănătate „Regina Maria”, joi dimineața.

În aceeași zi, pe seară, avea să vină și anunțul rivalului MedLife, privind preluarea Muntenia Hospital.

Președintele și directorul general (CEO) al MedLife Group, Mihai Marcu, a afirmat:

„Semnarea noului parteneriat este încă un pas important care vine să susțină angajamentul nostru, de a face împreună România bine, cu grijă și empatie față de pacienții noștri. Ne-am extins serviciile în zona de wellness, dar și în zona de asigurări, devenind astfel primul și cel mai mare integrator de servicii medicale la nivel național cu know how 100% românesc. De la prevenție și welness în regim de retail sau de abonamente medicale, la intervenții complexe și spitalizare oferite în regim fee for service sau de asigurare medicală, oferim soluții complete în beneficiul pacientului român. Practic, punem laolaltă medici și specialiști români, tehnologie de ultimă generație și expertiza noastră, a celui mai mare integrator de servicii medicale private din România, cu obiectivul de a contribui la o îmbunătățire a calității vieții și a oferi soluții medicale complete, acasă, în România”.

Cu o experiență de peste 10 ani pe piață serviciilor medicale, Muntenia Hospital asigură pacienților din sudul țării soluții moderne pentru investigații, tratamente medicale și intervenții chirurgicale, în regim de spitalizare de zi și spitalizare continuă.

Unitatea dispune de un bloc operator cu 4 săli de operație, un centru de radiologie și imagistică de înaltă performanță (CT, RMN, DEXA, mamograf digital) și un laborator propriu de analize medicale, acreditat RENAR. Spitalul localizat în Pitești acoperă un spectru larg de specialități medicale și chirurgicale și se află în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru servicii de spitalizare de zi și continuă.

Potrivit reprezentanților companiei, la nivelul anului anului trecut Muntenia Hospital a înregistrat o cifră de afaceri de 5,5 milioane euro.

„Așa cum am anunțat deja acționarii noștri, continuăm procesul de consolidare și dezvoltare a Grupului MedLife la nivel național și ne bucurăm să anunțăm semnarea unui nou parteneriat în sudul țării – Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din județul Argeș. Noul parteneriat se va traduce în extinderea portofoliului nostru de servicii în regiune – astfel, pe lângă serviciile în regim de ambulatoriu, imagistică și laborator, argeșenii vor putea beneficia și de tratamente chirurgicale complexe și spitalizare la cele mai înalte standarde”, a declarat, la rândul său, Dorin Preda, executive director al MedLife Group.

MedLife intrase în județul Argeș încă din 2018, odată cu achiziția pachetului majoritar al grupului de clinici Solomed, facilitând împreună cu noii parteneri de la Pitești accesul pacienților la servicii medicale în regim de ambulatoriu și laborator, la cele mai înalte standarde. Odată cu finalizarea achiziției spitalului piteștean Muntenia, MedLife își va completa portofoliul de servicii oferite în sudul țării cu cele de chirurgie și spitalizare.

În prezent, Grupul MedLife este operatorul cu cel mai mare portofoliu de achiziții în zona medicală din România, având și cel mai mare know how în ceea ce privește integrarea unei afaceri românești fondată de medici și specialiști români, numărul total al tranzacțiilor finalizate urcând la 45. Dincolo de sistemul integrat de servicii cu acoperire la nivel național, prin particularitatea programul de achiziții de a păstra mare parte din fondatorii companiilor achiziționate în cadrul grupului, MedLife a reușit să dezvolte și cea mai mare comunitate de antreprenori români de pe segmentul serviciilor medicale private, contribuind, nu doar la o îmbunătățire a calității vieții pacienților, dar și la o consolidare a capitalului românesc.

„Suntem mândri de faptul că MedLife este singura companie românească de servicii medicale private care, prin resurse proprii (echipa de M&A și investițiile susținute), a reușit să devină cel mai mare achizitor strategic în sectorul medical privat, confirmând în felul acesta și angajamentele asumate în fața investitorilor”, a mai spus Mihai Marcu.

Parallax

Vizualizari
4195
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri