Raluca Abrihan

Google investeşte 11 milioane dolari într-un startup care pune boţii să testeze aplicaţii

Thumbnail

Procestul prin care dezvoltatorii de aplicaţii testează daca acesta sunt pregătite pentru update-uri poate fi unul costisitor şi de lungă durată. Startup-ul Test.ai lucrază la un sistem bazat pe boţi care să verifice dacă apliacaţia poate suporta noi update-uri şi a primit o investiţie de 11 milioane de dolari de la Google.

Test.ai a ridicat o rundă A de finanţare de 11 milioane de dolari din partea Gradient Ventures, fond de investiţii al Google, care se axează pe proiecte bazate pe inteligenţa artificială (AI), notează TechCrunch.

Startup-ul, lansat în 2015, a ajuns asfel la finanţări totale de 17,6 milioane de dolari.

Dincolo de timpul economisit prin folosirea inteligenţei artificiale pentru testarea aplicaţiilor tehnologia dezvoltată de Test.ai ajută dezvoltatorii să reducă o serie de procese necesare în pregătirea unei aplicaţii pentru update-uri. Această tehnologie a fost deja testată pe zeci de mii de aplicaţii pentru a o ajuta să înţeleagă cât mai bine algoritmii şi interfeţele mai multor tipuri aplicaţii.

O astfel de tehnologie este dedicată în special firmelor care au mai multe aplicaţii sau care dezvolta aplicaţii, şi a căror testare ar dura foarte mult. ”De cele mai multe ori aceste firme nu au resursele necesare pentru a testa zeci de mii de aplicaţii la fiecare update pe care îl face Android, spre exemplu”, spune CEO-ul startup-ului Jason Arbon.

Mai mult, boţii folosiţi de Test.ai operează la o scară cantitativă spre deosebire de alţi concurenții din piaţă, cum ar fi UserTesting, care se bazează pe testarea umană şi pune mai degrabă accent pe feedback, drept urmare are un caracter calitativ.

Chatboţii sunt softuri automatizate sau semi-automatizate realizate in special pentru a interactiona cu clientii. Acestea sunt gandite sa raspunda rapid la intrebarile utilizatorilor si sa scoata informatii relevante dintr-o cantitate uriasa de date. In general, boţii ruleaza sarcini simple si repetitive intr-un ritm mult mai rapid decat ar putea o fiinta umana. Construiti pe principiul retelelor neurale, boţii sunt dotati cu un anumit grad de inteligenta artificiala si devin cu timpul, tot mai eficienti in raspunsuri.

Citeşte şi:

Google elimină din magazinul său o serie de aplicaţii

Ce este un chatbot si cum te poate ajuta sa faci bani

 

Parallax

Vizualizari
620
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri