Raluca Abrihan

Google elimină din magazinul său o serie de aplicaţii

Thumbnail

Google va elimina din Play Store o serie de aplicaţii, potrivit noii politici pentru dezvoltatorii de apicaţii care vor să publice în magazinul său. Iată ce aplicaţii vor fi interzise.

  • aplicaţii care minează criptomonede
  • aplicaţii care vând arme şi accesorii pentru arme
  • aplicaţii care îi pot păcăli pe minori să descarce aplicaţii dedicate adulţilor
  • aplicaţii create doar să faca anunţuri publicitare
  • aplicaţii care au fost dezvoltate folosind intrumente de generare automată a lor sau şabloane

Acestă ultimă categorie de aplicaţii (cei care folosesc şabloane şi instrumente automate) va fi eliminată pentru a reduce numărul de aplicaţii care fac spam. Însă, techcrunch.com notează că măsura similară introdusă de Apple anul trecut, în decembrie, a stârnit numeroase controverse în condiţiile în care multe magazine online şi afaceri mici, ONG-uri şi alte organizaţii folosesc astfel de template-uri pentru a-şi face aplicaţii, pentru că multe nu îşi permit să investească în dezvoltarea şi design-ul unor aplicaţii noi.

Drept urmare, Apple şi-a revizuit politica astfel încât să fie impactaţi doar dezvoltatorii care vor să facă spam în App Store cu mai multe copii ale unui anumit tip de aplicaţie.

Google a ţinut să sublinieze că va încerca să nu repete aceeaşi greşeală cu noua lor politică de restricţionare:

Aplicaţiile create de un instrument automat, de servicii de asistenţă sau cu ajutorul unor şabloane şi publicate în Google Play de operatorii unor astfel de servicii în numele altor persoane sunt interzise. Astfel de aplicaţii vor fi acceptate doar în cazul care sunt publicate de un contul unui dezvoltator înregistrat individual şi care aparţine utilizatorului intrumentului automat, nu al serviciului care opereaza astfel de instrumente.

La finele anului trecut Google avea în magazinul său de aplicaţii peste 3,5 milioane de aplicaţii.

 

Sursa: Techcrunch.com

Parallax

Vizualizari
5051
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri