Denisa Crăciun

eBay a lansat prima sa colecție de NFT-uri

Thumbnail

Platforma internațională de comerț online eBay a anunțat oficial că lansează prima sa colecție de NFT-uri împreună cu platforma tech OneOf, conform unui anunț făcut de marketplace-ul online miercuri.

eBay, cea mai recentă companie care intră în business-ul cu NFT-uri, va lansa colecția „Genesis”, care va prezenta interpretări 3D și animate ale sportivilor de top prezentați de-a lungul anilor pe coperta Sports Illustrated.

Anunțul vine după ce în anul 2021, pe 12 mai, compania anunța că intră în comerțul cu NFT-uri. Acum, eBay spune că prima sa colecție de NFT-uri, care este deja disponibilă, îl va prezenta pe jucătorul de hochei Canadian Wayne Gretzky.

Colecția include 13 obiecte digitale ediție-limitată, precum NFT-uri verzi sau aurii. NFT-urile conțin o animație cu Gretzky făcând una dintre mișcările lui celebre pe gheață, iar prețul aacestora începe de la 10 dolari. 

„NFT-urile și tehnologia blockchain revoluționează spațiul de obiecte colecționabile și sunt din ce în ce mai mult privite ca o oportunitate de investiție pentru cei entuziasmați”, a spus Dawn Block, VP Collectibles, Electronics and Home la eBay.

„Prin parteneriatul nostru cu OneOf, eBay face acum râvnitele NFT-uri mai accesibile unei noi generații de colecționari de pretutindeni. Acest lucru se bazează pe angajamentul nostru de a livra articole de mare valoare comunității de cumpărători și vânzători eBay”, a mai spus el.

„Suntem încântați să colaborăm cu eBay, cea mai mare și cea mai de încredere platformă de comerț electronic din lume, pentru a introduce NFT-urile și puterea blockchain-ului comunității eBay printr-o experiență dinamică, ușor de utilizat”, a spus Lin Dai. CEO OneOf.

Pe parcursul lui 2022, eBay vrea să lanseze și mai multe colecții cu sportivi.

Inițialele NFT vin de la non-fungible token. Token-ul este o dovadă care îi dă posesorului acces la o valoare digitală. Caracterul non-fungibil presupune că token-urile nu pot fi replicate. Aceste caracteristici fac din NFT-uri bunuri digitale unice, iar asta suscită interesul colecționarilor.

NFT-urile căutate de colecționari nu au o existență fizică, palpabilă, ele „trăiesc” pe platforme blockchain.

Parallax

Vizualizari
135
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri