Claudiu Zamfir

eBay intră în comerțul cu NFT

Thumbnail

Platforma internațională de comerț online eBay a anunțat oficial că va începe să listeze la vânzare și NFT-uri, bunuri digitale unice, care stârnesc interesul unor colecționari dornici să plătească pentru astfel de „obiecte” virtuale, cărora le este atribuită o anumită valoare în piață.

Astăzi actualizăm politica eBay pentru a include vânzarea de NFT-uri. Pe termen scurt, inventarul NFT va fi furnizat de vânzători de încredere care îndeplinesc standardele noastre ridicate”, spune un manager eBay pentru piața americană, într-un mesaj oficial adresat seller-ilor de pe platformă.

În prima fază, vor fi acceptați vânzători de încredere care tranzacționează anumite articole căutate de colecționari, precum cartonașe cu fotbaliști , muzică, divertisment și artă.

Acesta este doar inceputul. Această primă lansare ne va ajuta să aflăm mai multe despre ceea ce este important pentru comunitatea noastră. Vă puteți aștepta la programe, politici și instrumente care să le permită publicului nostru să cumpere și să vândă NFT-uri cu mai mare ușurință și siguranță, într-o gamă mai largă de categorii”, mai arată Jordan Sweetnam, vicepreședinte și manager general eBay pentru piața americană.

În lunile următoare, eBay va adăuga noi resurse pentru a aduce pe platformă obiecte colecționabile pe bază de protocoale informatice blockchain.

Gigantul comerțului online consideră că piața NFT a atins acel nivel de credibilitate, încredere și adoptare, astfel încât publicul larg să se simtă de acum confortabil tranzacționând noi forme de obiecte pe care le colecționează.

„De-abia aștept pe platformă să aducem noi creatori care să-și împărtășească pasiunile în moduri pe care nu ni le putem imagina încă”, mai afirmă Jordan Sweetnam, de la eBay.

Intrarea unui astfel de gigant al comerțului online pe piața NFT-urilor poate indica o tendință de creștere a acestui business relativ nou apărut și a valorii acestor bunuri virtuale. De asemenea, anunțul eBay este relevant și pentru piața criptomonedelor, având în vedere că NFT-urile se tranzacționază folosind aceste valute virtuale.

Inițialele NFT vin de la non-fungible token. Token-ul este o dovadă care îi dă posesorului acces la o valoare digitală. Caracterul non-fungibil presupune că token-urile nu pot fi replicate. Aceste caracteristici fac din NFT-uri bunuri digitale unice, iar asta suscită interesul colecționarilor.

NFT-urile căutate de colecționari nu au o existență fizică, palpabilă, ele „trăiesc” pe platforme blockchain.

Parallax

Vizualizari
906
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
mircea
spasitul
În română, când ne referim la NFT-uri, ori spunem „NFT(-uri)”, ori „jetoane infungibile”. Nu e cazul să fie folosită denumirea de „token” când există deja o denumire românească în care este folosit echivalentul perfect al termenului „token”. Până și pagina de Wikipedia se numește „jeton infungibil”: https://ro.wikipedia.org/wiki/Jeton_infungibil, iar dacă vreți vreun exemplu de uz din ograda Digi, găsiți în știrea asta: https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/lumea-digitala/nebunia-nft-genomul-unui-om-de-stiinta-genial-dar-in-acelasi-timp-controversat-ar-putea-starni-un-interes-enorm-1519235. Ca portal de startupuri (iată, un cuvânt preluat din engleză în mod binevenit), aveți responsabilitatea să folosiți pe cât posibil cuvinte românești, pentru că aveți un public tânăr care este cu atât mai vulnerabil față de preluarea de englezisme inutile dacă ajunge să le vadă peste tot și care va ajunge să considere că e firesc să amestece cele două limbi.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri