Ovidiu D. Popica

Consiliul Concurenței obține în instanță stoparea difuzării unui videoclip acuzator postat de șeful Cel.ro

Thumbnail

Consiliul Concurenței a obținut, printr-o acțiune în instanță, oprirea difuzării unui videoclip postat public pe Youtube în care Tiberiu Pop, proprietarul Cel.ro formula o serie de acuzații la adresa instituției dar și a principalului său concurent, eMag.

Judecătoria Sectorului 6 a fost de acord cu retragerea videoclipului - stabilită printr-o ordonanță președințială -, până la soluționarea definitivă a unui alt proces deschis de instituție împotriva lui Tiberiu Pop.

”Obligă pârâtul să elimine de pe platforma YouTube, videoclipul postat în data de 24.09.2019, denumit „Corupţia ucide: CEL.ro contestă în instanţă amenda de la Consiliul Concurenţei”, precum şi de pe orice alte canale sau reţele pe care este difuzat sau transmis videoclipul, până la soluţionarea definitivă a dosarului cu nr. 21909/303/2019. Executorie de drept.

Cu drept numai de apel, în termen de 5 zile de la pronunţare. Cererea de apel şi motivele apelului se vor depune, sub sancţiunea nulităţii, la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti. Pronunţată azi, 29.11.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, se arată în ordonanța emisă de judecătorie la solicitarea Consiliului Concurenței.”

Potrivit informațiilor disponibile pe Portalul Instanțelor de Judecată, tot la finalul lunii noiembrie, la două zile după acțiunea Consiliului, eMag a deschis, la rândul său două procese (n.r. – litigii de natură comercială), la Tribunalul București, împotriva lui Tiberiu Pop dar și a firmei acestuia, Corsar Online SRL, care deține platforma de comerț online Cel.ro.  

Judecătoria SECTORUL 6 BUCUREŞTI

 (Consiliul Concurenței vs Tiberiu Pop)

22.11.2019

22126/303/2019

ordonanţă preşedinţială

Civil

Tribunalul BUCUREŞTI

 (Dante International vs Cosar Online și Tiberiu Pop)

21.11.2019

34989/3/2019

ordonanţă preşedinţială

Litigii cu profesioniştii

Tribunalul BUCUREŞTI

 (Dante International vs Cosar Online și Tiberiu Pop)

21.11.2019

34980/3/2019

acţiune în concurenţa neloială

Litigii cu profesioniştii

Judecătoria SECTORUL 6 BUCUREŞTI

 (Consiliul Concurenței vs Tiberiu Pop)

19.11.2019

21909/303/2019

acţiune în constatare existenţa faptei ilicite

Civil

 

Videoclipul reclamat în instanță de Consiliu nu mai este disponibil pe canalul de Youtube al lui Tiberiu Pop.

Ca reacție la ordonanța judecătorilor, ăeful Cel.ro publicat însă un alt videoclip, în care spune că i-a fost limitată libertatea de exprimare și că, în cazul interdicției videoclipului retras de la la difuzare, nu i s-a acordat suficient timp pentru pregătirea apărării.

Procesele în care Tiberiu Pop și firma sa apar ca părâți sunt deschise după o serie de videoclipuri, publicate în ultimele luni pe propriul canal de Youtube.

În postările video, patronul Cel.ro formula acuzații explicite la adresa unor funcționari ai autorității de concurență pe de parte, dar și la adresa concurentului eMag, pe de altă parte.

Citește și:

Cel.ro cheamă la tribunal eMag.ro pentru utilizare nepermisă a mărcii

Cel.ro vs eMag.ro. Fazele unei confruntări între David și Goliat. Ce spune eMag

CEL.ro versus eMAG: Controverse privind “publicitatea înșelătoare”

Parallax

Vizualizari
390
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri