Denisa Crăciun

Brașovenii de la Allview se lansează pe piața energiei verzi

Thumbnail

Visual Fan SA, compania din spatele brandului românesc Allview, debutează în industria solară și lansează proiectul „Solar Energy”, cu primele panouri solare, a transmis firma, vineri, într-un comunicat către StartupCafe.ro.

Compania românească vrea să ofere, astfel, soluții energetice durabile, ca răspuns la schimbările climatice și economice, pentru optimizarea costurilor și minimizarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Proiectul lansat de firma brașoveană include și servicii complet personalizabile.

„Proiectul „Solar Energy” vizează alimentarea viitorului cu energie verde și face parte din noul concept Green by Allview, care reprezintă o piatră de hotar majoră în planurile companiei Visual Fan, ca o componentă cheie a strategiei noastre de durabilitate și sustenabilitate. Prin proiectele demarate, încă de la finalul anului trecut, ne-am asumat angajamentul de a crea o viață mai bună pentru toți, vizând aspectele esențiale stilului de viață individual, echilibrat și responsabil față de sine și față de mediu. Soluțiile oferite de strategia Green by Allview vizează reducerea amprentei de carbon, prin: (1) deschiderea unei noi companii distribuitoare de mașini 100% electrice; (2) dezvoltarea aplicației asistent personal de nutriție Allview ERA Health, al cărei scop este reprezentat de educarea consumatorilor în vederea conștientizării importanței unui stil de viață sănătos și responsabil pentru reducerea risipei alimentare; (3) intrarea pe piața energiei verzi prin distribuția și comercializarea de panouri solare și soluții personalizabile”, a spus Lucian Peticilă – CEO Visual Fan S.A.

El a mai adăugat că „în lumea de astăzi, inovația nu se întâmplă doar în laborator, ci trebuie să aibă loc în viețile și casele fiecăruia dintre noi. Utilizatorii au oportunitatea de a-și adapta obiceiul de consum pentru a oferi următoarei generații o lume care merită moștenită, iar la Allview, luăm această responsabilitate foarte în serios”.

Noile produse din portofoliul companiei Visual Fan cuprind panourile solare Allview, care integrează tehnologii noi din domeniu, care au caracteristici ca: monocristaline, eficiență de conversie de 20.9%, celule solare optimizate de tip 9BB, Half cell și rezistență excelentă la sarcinile puternice ale vântului (2400 Pa) și încărcăturile de zăpadă (5400Pa).

Cele trei modele de kit-uri fotovoltaice (On-grid, Off-grid și Hybrid) pot fi personalizate.

Conform Allview, prețul unor astfel de panouri pornește de la 17.990 lei pentru un kit complet și de la 999 lei pentru un panou fotovoltaic Allview de 455W.

Visual Fan a înregistrat, în anul 2021, o cifră de afaceri de peste 24 milioane de euro (121 milioane de lei) din vânzarea de dispozitive electronice, respectiv un profit net de 1,7 milioane de euro (8,4 milioane lei) pe acest segment de business, care reprezintă activitatea de bază a companiei.

Parallax

Vizualizari
1055
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri