Claudiu Zamfir

Skywell, mașina electrică pe care o vând românii de la Allview: preț și autonomie

Thumbnail

Compania românească Visual Fan SA, care vinde, sub brandul propriu Allview, în special electronice aduse din China, a anunțat, joi, că a lansat un model de mașină full electrică, Skywell ET5, cu care brașovenii intră și pe piața auto din România.

Pentru această nouă linie de business, brașovenii vor deschide o nouă companie, ce va avea ca obiect de activitate principal distribuția de mașini electrice, Visual EV S.R.L..

Visual Fan SA deține 95% din capitalul noii firme, iar 5% „este deținut de către o persoană fizică din cadrul companiei”.

Prin abordarea acestui nou proiect, Visual Fan preconizează o creștere a cifrei de afaceri la nivelul grupului, cu 10%, până la finalul anului 2022. Strategia pe termen lung vizează dezvoltarea portofoliului și adiția de noi modele, pentru a acoperi necesitățile pieţei de masă.

„Astăzi am pus bazele unui proiect ce vizează un viitor sustenabil, durabil și care plasează grupul Visual Fan în topul noilor tendințe din industria IT. Experiența și know-how-ul dobândite în cei aproape 20 de ani de activitate, ne-au ajutat de-a lungul timpului să anticipăm trendurile din industrie și să integrăm ultimele tendințe și inovații tehnologice în portofoliul nostru. Momentan, există la nivel global trendul prin care companiile din tehnologie aderă la industria auto, ca urmare a gradului ridicat de inovare și tehnologizare a autovehiculelor. Deși tatonăm această idee de business de peste doi ani, acum am decis că este momentul să ne lansăm în industria mașinilor electrice, care se îndreaptă din ce în ce mai mult spre tehnologie și inovație. Decizia de aderare la industria vehiculelor electrice pune în mișcare strategia de dezvoltare a grupului Visual Fan din următoarea decadă și astfel, ne dorim să transmitem o nouă viziune strategică.”, a declarat Lucian Peticilă – CEO Visual Fan S.A. și Visual EV S.R.L.

Specificații - mașina electrică Skywell ET5 vândută România de cei de la Allview

Visual EV distribuie pentru început modelul SUV Skywell ET5 despre care susține că are:

  •  „o autonomie de 400 km mixt (WLTP),
  • un spațiu interior extrem de generos și bine compartimentat,
  • sistemul automat de asistență la conducere – L2.5,
  • numeroase opțiuni și elemente inovatoare incluse în varianta de bază ce aduc siguranță,
  • un plus de confort”.

Skywell ET5 este disponibilă în 2 variante:

  • Premium,
  • Luxury.

Cumpărătorii au la dispoziție opțiuni de personalizare a culorii caroseriei (Midnight Blue, Metallic Grey, Pearl White) și a designului interior (Fusion Design - Black Leather Seat, Grey interior sau Royal Design - Brown Leather Seat, Brown interior).
 
Prețul de comercializare pornește de la 39.980 euro (prețul include TVA și este disponibil prin Programul Rabla) sau în leasing de la 499 euro/lună. În funcție de opțiunile de personalizare alese de către clienți, termenul de livrare este de minim 75 zile.

Clienții își pot rezerva modelul dorit începând de astăzi, accesând acest link, iar toate rezervările confirmate până la data de 31 decembrie 2021 se vor livra în luna martie 2022.  

Modelul Skywell ET5 se vinde în acest moment prin intermediul primului dealer al companiei Visual Fan, Brady Auto Center din București, iar persoanele care doresc să descopere mașina în perioada următoare se pot înscrie pe site-ul www.visualev.ro la realizarea unui test drive.

Visual Fan a înregistrat, în primul semestru al anului 2021, o cifră de afaceri de peste 13,58 milioane de euro (66,77 milioane de lei) din vânzarea de dispozitive electronice, respectiv un profit net de 972.000 de euro (4,78 milioane lei) pe acest segment de business ce reprezintă activitățile de bază ale companiei. Atât cifra de afaceri, cât și profitul net s-au situat peste previziunile bugetare pentru prima jumătate a acestui an, prezentate în memorandumul de listare a acțiunilor la Bursa de Valori București, arătând că producătorul IT&C din Brașov are premise excelente pentru depășirea obiectivelor de venit și profitabilitate anuale.

 

Parallax

Vizualizari
31889
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Asdf
Fdsa
extrem de scumpa. 40k în condițiile în care o Tesla Model 3 costa 45k?!
poza de profil
Cristian
Tudose
Mi se pare un model foarte frumos,bine pus la punkt,accesibil preț-calitate.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri