Denisa Crăciun

Cum a ajutat ONG-ul UiPath elevii și profesorii din România, în 2021

Thumbnail

UiPath Foundation, ONG  fondat de compania IT româno-americană UiPath, care susține accesul la educație pentru copiii din comunitățile vulnerabile, a ajutat, în 2021, 22.600 de copii și peste 900 de profesori din România, prin programele sale.

Totodată, anul trecut, organizația non-guvernamentală a susținut, în cadrul programelor educaționale pe care le derulează, și peste 5.000 de copii și 1.250 de profesori din India, conform unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

Fundația derulează trei programe - Future Acceleration Program, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, Early Education Program, care se concentrează asupra educației timpurii, și Nurture Teachers’ Potential, cu scopul de a susține profesorii care predau în comunități defavorizate.

„În 2021 am căutat să învățăm din experiența anilor anteriori și să ne adaptăm intervenția la realitățile generate de pandemie în comunitățile în care accesul la educație este precum o cursă cu obstacole. În ciuda contextului pandemic și a restricțiilor în vigoare, toate programele noastre au continuat, valorificând mediul digital ca o oportunitate de acces la educație de calitate pentru copiii vulnerabili din 6 zone ale României (București - cartierul Ferentari, Cluj-Napoca, județele Vaslui, Galați, Botoșani și Olt). Ne-am extins intervențiile și am inclus noi beneficiari în programe, alături de parteneri vechi și noi, împreună cu care putem face mai bine și mai mult pentru copiii care se confruntă cu sărăcia și al căror procent este estimat în prezent la aproape 50% din întreaga populație sub 18 ani din România. Incluziunea digitală a devenit o prioritate organizațională și am construit contexte de dezvoltare a competențelor digitale pentru toți copiii, indiferent de mediul social din care provin” spune Raluca Negulescu-Balaci, Directoarea Executivă a UiPath Foundation.

În 2021, în România, fundația a desfășurat programul Future Acceleration Program alături de Policy Center for Roma and Minorities, Fundația Inimă de Copil,  Asociația Bună ziua, Copii din România și Fundația Pro Patrimonio. În India, programul este dezvoltat alături de organizația Dream a Dream.

Până la final de 2021, UiPath Foundation a sprijinit 349 copii din 6 comunități, care au participat la 16.775 ore de meditații online și 3.065 ore de educație non-formală.

Fundația a oferit peste 12 tone de rechizite, alimente, produse sanitare și haine, iar copiii din programe au beneficiat și de peste 300 de consultații oftalmologice, stomatologice și de nutriție.

În cadrul programului Early Education Forward, pe parcursul anului 2021, peste 13.000 de copii din județele Botoșani, Galați și Vaslui au primit cărți și 85 de grădinițe din aceste județe au primit 85 de GrădiBiblioteci, iar peste 1.000 de profesori au participat la sesiuni de pregătire online.

Pe perioada verii, cei mici au participat la 30 de ateliere de vară „Șotron”.

Parteneriatul strategic al UiPath Foundation cu Teach for Romania a continuat și în 2021, prin programul Nurture Teachers’ Potential, care susține profesorii care predau în comunități vulnerabile.

În cadrul acestui parteneriat, fundația susține profesori înscriși în programul Teach for Romania, care beneficiază, în plus, de microgranturi pentru implementarea unor proiecte de impact în comunitățile în care predau.

În 2021, 46 de profesori au absolvit programul „Teaching as Leadership”. De asemenea, tot în 2021, cele două organizații au lansat un instrument gratuit de testare a abilităților socio-emoționale la elevi în context școlar, pentru toți profesorii din România de la ciclul primar la gimnazial.

Anul trecut, contribuția totală a UiPath Foundation, UiPath și a comunității globale a angajaților companiei a fost de peste 1,2 milioane de dolari - sumă care a acoperit necesarul de oxigen, în contextul pandemici COVID-19, pentru aproximativ 250.000 de ore.

Două avioane încărcate cu cilindri cu oxigen au fost trimise în India pentru persoanele grav afectate de COVID-19.

Parallax

Vizualizari
116
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri