Denisa Crăciun

Achiziție pe piața materialelor de construcții din România: gigantul Holcim cumpără General Beton SRL

Thumbnail

O nouă achiziție pe piața materialelor de construcții de la noi, după ce Grupul Holcim România a cumpărat General Beton SRL, care produce și comercializează betoane.

Tranzacția a primit aprobarea Consiliului Concurenței, conform unui comunicat transmis, vineri, StartupCafe.ro.

General Beton România S.R.L este un jucător local din piața producerii și comercializării de betoane și are o experiență de peste 24 de ani în România, unde deține, în prezent, 8 stații de betoane în principalele orașe.

De cealaltă parte, rețeaua de stații de betoane Holcim România va ajunge la 27 unități, se mai arată în comunicat. Stațiile de betoane sunt în județele Arad, Constanța, Iași, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Oradea, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

General Beton România a raportat la finalul anului trecut o cifră de afaceri de aproximativ 33 de milioane de euro și are aproximativ 160 de angajați. Compania a înființat prima stație de betoane în Timișoara, în anul 1998, fiind printre primele stații ecologice la acel moment.

Mai apoi a continuat extinderea stațiilor și și-a consolidat portofoliul de produse.

„General Beton România SRL este un astfel de exemplu, este o afacere de succes, cu tradiție și experiență de peste 24 de ani pe piața din România, alături de care avem un parteneriat durabil, fiind și unul dintre clienții Holcim. Investim atât în extinderea operațiunilor noastre, prin achiziția General Beton, dar și în creșterea capacităților de producție existente prin investiții majore în fabricile Holcim și Somaco. Ca parte a angajamentului „Net Zero”, avem aprobate proiecte care vizează producerea de energie verde, reducerea emisiilor de CO2, precum și creșterea gradului de valorificare energetică a deșeurilor drept combustibili alternativi în fabricile noastre de ciment”, a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim România & Market Head Moldova.

Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare, 27 stații de betoane, trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și trei terminale de ciment), Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate și una de BCA) și Geocycle România (trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor).

Grupul activează în zona producției de materiale de construcții și are ca obiectiv tranziția către o afacere complet sustenabilă, prin dezvoltarea unor produse cu amprentă de carbon redusă.

Compania susține că toate proiectele sale lucrează în sinergie pentru consumul responsabil de resurse naturale, utilizarea de tehnologii eficiente energetic, reducerea emisiilor, scăderea impactului din transport prin optimizarea traseelor de distribuție și prioritizarea mijloacelor cu consum redus de combustibil.

În total, Grupul Holcim România are aproximativ 1.700 de angajați.

Parallax

Vizualizari
618
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri