Denisa Crăciun

Truth: Trump și-a lansat rețea socială după ce a fost gonit de pe Twitter și Facebook

Thumbnail

Fostul președinte american Donald Trump și-a lansat propria aplicație, Truth Social, duminică seară, după ce în 2021 a fost interzis pe mai multe platforme sociale, precum Twitter, Facebook și YouTube.

Aplicația a devenit disponibilă pentru descărcare duminică seara, în App Store, magazinul de aplicații al Apple, însă anumiți utilizatori au întămpinat probleme atunci când a fost nevoie să-și creeze un cont: atunci când au introdus data de naștere, adresa de e-mail sau numărul de telefon au primit un mesaj care îi anunța că „ceva nu a mers bine”, potrivit cnet.com.

De cealaltă parte, sunt utilizatori care reclamă că au fost plasați pe liste de așteptare cu peste 100.000 de persoane, pentru a-și putea crea un cont, în timp ce alții spun că nu au primit niciodată mailuri de verificare a contului, conform TechCrunch.

Chiar și așa, Truth Social a fost pe primul loc în topul descărcărilor de pe App Store luni, 21 februarie, relatează aceeași sursă, întrucât a fost descărcată automat pe device-urile Apple ale utilizatorilor care au precomandat aplicația.

Thumbnail
Truth Social via App Store

Platforma, pe care Donald Trump o consideră o alternativă la Facebook, Twitter și YouTube, rețele sociale pe care fostul președinte a fost interzis după asaltul asupra clădirii Capitoliului din 6 ianuarie 2021, nu este disponibilă și în România.

Anul trecut, în octombrie 2021, scriam pe StartupCafe.ro că Trump a anunțat oficial lansarea propriei sale rețele sociale, despre care spunea că va fi disponibilă în versiune demo în noiembrie 2021, urmând ca în primul trimestru al anului 2022 să poată fi descărcată mai întâi la nivel național, în SUA.

Trump Media and Technology Group (TMTG), compania tech din spatele aplicației, anunța ca lansează Truth Social ca parte a unui efort „de a face față tiraniei Big Tech”.

Aplicația, care se aseamănă destul de mult cu Twitter, permite utilizatorilor să aleagă pe cine urmăresc. Fluxul principal conține atât postări individuale, cât și știri. Userii pot fi anunțați dacă cineva îi menționează sau începe să îi urmărească.

În mai 2021, Trump a lansat „From the Desk of Donald J Trump”, un blog care a fost închis după aproximativ o lună. Jason Miller, consilier al lui, a declarat atunci că acesta era „doar auxiliar la eforturile mai mari la care lucrăm”, scrie News.ro.

Înainte de a fi interzis, Donald Trump avea aproape 89 de milioane de abonaţi pe Twitter - unde anunţase multe decizii prezidenţiale majore şi concedieri zgomotoase -, precum şi 35 de milioane pe Facebook şi 24 de milioane pe Instagram, scrie HotNews care citează Agerpres și AFP.

În ianuarie 2021, Trump a postat două tweet-uri pe contul @realDonaldTrump, în contextul violențelor de la Washington și al procesului de tranziție la Casa Albă, unde urma să se instaleze Administrația Biden.

Postările sale au fost „picătura care a umplut paharul” răbdării platformei fondate de antreprenorul Jack Dorsey.

  • „75 de milioane de Patrioți Americani minunați care m-au votat pe mine, AMERICA FIRST și MAKE AMERICA GREAT AGAIN vor avea o VOCE URIAȘĂ mult timp de acum încolo, ei nu vor fi tratați fără respect sau nedrept, în niciun fel, formă sau mod!!!”.
  • „Tuturor celor care au întrebat, eu nu voi merge la învestirea (președintelui Biden - n.r.) de pe 20 ianuarie”.

Astfel, Twitter a considerat că cel de-al doilea mesaj al lui Trump poate fi privit de unii dintre susținătorii săi ca o confirmare suplimentară că alegerile nu au fost legitime. De asemenea, tweet-ul ar fi putut fi considerat o încurajare pentru cei care se gândesc să provoace violențe la învestire.

„Planuri pentru viitoare proteste armate au proliferat deja pe Twitter și în afara sa, inclusiv un al doilea atac asupra Capitoliului, pe 17 ianuarie 2021”, mai arăta rețeaua socială.

Parallax

Vizualizari
619
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri