Claudiu Zamfir

Decizie radicală: Twitter suspendă permanent contul președintelui Donald Trump

Thumbnail

Rețeaua socială Twitter a suspendat, vineri, permanent contul președintelui în exercițiu al SUA, Donald Trump, prin care acesta și-a lansat cele mai celebre mesaje direct către alegătorii săi, de-a lungul timpului.  

Twitter și-a motivat decizia invocând „riscul unor noi incitări la violență”.

Două tweet-uri postate, joi, pe @realDonaldTrump , în contextul violențelor de la Washington și al procesului de tranziție la Casa Albă, unde urmează să se instaleze Administrația Biden, au fost „picătura care a umplut paharul” răbdării platformei fondate de antreprenorul Jack Dorsey.

  • „75 de milioane de Patrioți Americani minunați care m-au votat pe mine, AMERICA FIRST și MAKE AMERICA GREAT AGAIN vor avea o VOCE URIAȘĂ mult timp de acum încolo, ei nu vor fi tratați fără respect sau nedrept, în niciun fel, formă sau mod!!!”.
  • „Tuturor celor care au întrebat, eu nu voi merge la învestirea (președintelui Biden - n.r.) de pe 20 ianuarie”.

Astfel, Twitter consideră că cel de-al doilea mesaj al lui Trump poate fi privit de unii dintre susținătorii săi ca o confirmare suplimentară că alegerile nu au fost legitime. De asemenea, tweet-ul ar putea fi considerat o încurajare pentru cei care se gândesc să provoace violențe la învestire, pentru că evenimentul ar fi „o țintă sigură”, din moment ce Trump nu va fi prezent - mai crede platforma.  

„Planuri pentru viitpare proteste armate au proliferat deja pe Twitter și în afara sa, inclusiv un al doilea atac asupra Capitoliului, pe 17 ianuarie 2021”, mai arată rețeaua socială.

Miliardarul Donald Trump avea 88,7 milioane de urmăritori pe contul său de Twitter, @realDonaldTrump.

Parallax

Vizualizari
763
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri