Denisa Crăciun

Donald Trump își lansează propria rețea socială

Thumbnail

Donald Trump a anunțat miercuri lansarea propriei rețele sociale, „Truth Social”, după ce Twitter i-a suspendat permanent, în ianuarie 2021, contul pe motiv că incită la violență, iar Facebook și YouTube au luat aceeași decizie.

Fostul președinte al SUA a transmis, într-un comunicat de presă, că o versiune demo a Truth Social va fi disponibilă în noiembrie, luna viitoare, însă platforma ar urma să fie lansată oficial în primul trimestru al anului 2022 și va fi disponibilă mai întâi la nivel național, scrie BBC.

„Am creat Truth Social şi Trump Media and Technology Group (TMTG) pentru a rezista tiraniei giganţilor tehnologiilor", a declarat Trump.

În mai 2021, Trump a lansat „From the Desk of Donald J Trump”, un blog care a fost închis după aproximativ o lună. Jason Miller, consilier al lui, a declarat atunci că acesta era „doar auxiliar la eforturile mai mari la care lucrăm”, scrie News.ro.. 

Înainte de a fi interzis, Donald Trump avea aproape 89 de milioane de abonaţi pe Twitter - unde anunţase multe decizii prezidenţiale majore şi concedieri zgomotoase -, precum şi 35 de milioane pe Facebook şi 24 de milioane pe Instagram, scrie HotNews care citează Agerpres și AFP.

În ianuarie, Trump a postat două tweet-uri pe contul @realDonaldTrump, în contextul violențelor de la Washington și al procesului de tranziție la Casa Albă, unde urma să se instaleze Administrația Biden.

Postările sale au fost „picătura care a umplut paharul” răbdării platformei fondate de antreprenorul Jack Dorsey.

  • „75 de milioane de Patrioți Americani minunați care m-au votat pe mine, AMERICA FIRST și MAKE AMERICA GREAT AGAIN vor avea o VOCE URIAȘĂ mult timp de acum încolo, ei nu vor fi tratați fără respect sau nedrept, în niciun fel, formă sau mod!!!”.
  • „Tuturor celor care au întrebat, eu nu voi merge la învestirea (președintelui Biden - n.r.) de pe 20 ianuarie”.

Astfel, Twitter a considerat că cel de-al doilea mesaj al lui Trump poate fi privit de unii dintre susținătorii săi ca o confirmare suplimentară că alegerile nu au fost legitime. De asemenea, tweet-ul ar fi putut fi considerat o încurajare pentru cei care se gândesc să provoace violențe la învestire.

„Planuri pentru viitoare proteste armate au proliferat deja pe Twitter și în afara sa, inclusiv un al doilea atac asupra Capitoliului, pe 17 ianuarie 2021”, mai arăta rețeaua socială.

Parallax

Vizualizari
384
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri