CZ

Pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri: Programul Romania Start-up National 2017, anuntat de ministrul Antreprenoriatului

Imagine principala
Pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri: Programul Romania Start-up National 2017, anuntat de ministrul Antreprenoriatului
Antreprenorii din Romania vor putea primi un ajutor public de pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri, printr-un nou program de finantare a micilor firme care va demara in anul 2017, a declarat noul ministru al Mediului de Afaceri, Comertului si Antreprenoriatului, Florin Jianu.

"Trebuie sa subliniez ca vom lansa Programul Romania Start-up national, care este cel mai ambitios, cel mai puternic program realizat de dupa revolutia din 1989. Un program care va finanta 10.000 de start-up-uri anual, cu o suma de pana la 50.000 de euro. Aceasta masura este cuprinsa in Programul de guvernare. Este un program care va clasa Romania ca o tara extrem de atractiva pentru dezvoltarea de start-up-uri" - a declarat Jianu, intr-un interviu difuzat luni de Agerpres.

"De la 1 mai pornim deja acest program. Programul Romania Start-up national va functiona, cu siguranta, pe intreg mandatul acestui guvern, adica timp de 4 ani. Vrem, de altfel, sa-l cuprindem si in Codul economic al Romaniei si sunt sigur ca toate celelalte partide politice si actori ai vietii politice, economice si sociale vor sustine acest tip de program, pentru ca va crea noua patura de intreprinzatori", a mai spus ministrul pentru Antreprenoriat.

In prezent, din fonduri europene sunt finantate alte doua programe destinate romanilor care vor sa-si deschida startupuri: Romania Start-up Plus si Diaspora Startup, prin Programul Operatonal Capital Uman.

De asemenea, pana acum functiona cu bani de la bugetul de stat Programul Start, prin care se ofereau pana la 26.000 de euro ajutor de la stat si Programul SRL-Debutant, cu ajutor de pana la 10.000 de euro penru deschiderea de mici afaceri.

Interviul integral, pe Agerpres.

Citeste si:

Guvernul retrage de la Ministerul Economiei 7,8 milioane Euro, ramasi
nefolositi in programe IMM si proiecte UE. Esecul SRL-Debutant. D escarca lista firmelor admise in 2016

Parallax

Vizualizari
1730
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri