Răzvan Tătaru

YouTube lansează o aplicație mobilă de editare video pentru creatorii de conținut

Aplicația YouTube pe iPhone

Creatorii de conținut cu sau fără experiență vor putea utiliza YouTube Create, o aplicație mobilă de editare video, atât pentru Shorts, cât și pentru videoclipuri mai lungi.

Utilizatorii pot tăia videoclipurile, pot combina părți video și pot sincroniza videoclipurile cu muzica. Totodată, aceștia au acces la o colecție de efecte prestabilite, tranziții și muzică fără drepturi de autor, care poate fi folosită în mod liber în videoclipuri, conform unei postări de pe blogul oficial al YouTube.

Aplicația suportă funcția de subtitrări automate („auto-captioning”), înregistrarea de „voiceover” și integrarea de GIF-uri și stickers.

„Știm că procesul de producție pentru videoclipuri poate fi dificil și adesea îi împiedică pe creatorii de conținut începători să își încarce primul videoclip. (...) YouTube Create, o aplicație în prezent în beta pe Android în anumite piețe, este gratuită și concepută să facă producția de videoclipuri pentru Shorts sau videoclipuri mai lungi mai simplă și mai ușoară, astfel încât creatorii să își poată concentra mai multă energie pe lucrurile pe care le consideră creativ recompensatoare”, a declarat compania pe site.

YouTube a discutat cu peste 3000 de creatori de conținut în procesele de dezvoltare și de design ale aplicației, conform TechCrunch.

YouTube Create este disponibilă pe Android în variantă beta în Statele Unite, Germania, Franța, Regatul Unit, Indonezia, India, Singapore și Korea, cu posibilitatea de extindere pe alte piețe în următoarele luni.

În cadrul aceluiași eveniment, Made On YouTube, au mai fost anunțate „Dream Screen”, care permite generarea de videoclipuri sau fundaluri pentru videoclipuri cu ajutorul inteligenței artificiale, dublare automată și analize personalizate, bazate pe IA, în YouTube Studio.

Parallax

Vizualizari
360
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri