Denisa Crăciun

Utilizatorii Google Flights vor putea căuta zboruri cu emisii mici de CO2

Thumbnail

Google Flights are o nouă funcție, care permite utilizatorilor să vadă impactul zborurilor asupra mediului: acum, persoanele care utilizează soluția Google pentru zboruri, pot vedea estimările emisiilor de carbon pentru călătoriile cu avionul în rezultatele căutării.

Gigantul tech Google a anunțat miercuri că estimarea emisiilor de CO2 va fi vizibilă lângă prețul și durata zborurilor, inclusiv pentru utilizatorii din România, începând cu anul 2022, când funcția va fi disponibilă pentru toate țările din Europa.

Această actualizare va permite călătorilor să ia în considerare emisiile de carbon pentru un viitor zbor, pe lângă cost și timp, spune Google.

În plus, estimările emisiilor de CO2 sunt specifice atât zborurilor, cât și locurilor din avion. Spre exemplu, aeronavele mai noi sunt, în general, mai puțin poluante decât cele vechi, iar emisiile variază atunci când vine vorba despre o călătorie la clasa I sau la economy class.

Google Flights va marca zborurile cu emisii mai mici de CO2 cu o insignă verde, iar utilizatorii pot sorta rezultatele căutării în funcție de acest criteriu: astfel, în partea de sus a listei vor putea vedea zborurile care sunt mai prietenoase cu mediul.

Pentru a putea face aceste estimări, Google combină datele de la Agenţia Europeană de Mediu cu informațiile specifice zborurilor primite de la companiile aeriene și de la alți furnizori, precum tipul aeronavei, numărul de locuri pentru fiecare clasă, cât și distanța călătoriei.  

Parallax

Vizualizari
107
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri