Raluca Abrihan

Concurs de securitate cibernetică pentru liceeni și studenți. Cine se poate înscrie şi ce primesc câştigătorii

Thumbnail

Liceenii şi studenţii din România se pot înscrie la un concurs național de securitate informatică de tip „Capture de flag”, ce va avea loc în perioada 16-18 octombrie 2020 și are ca scop educarea noii generații de hackeri etici și ghidarea acestora către o carieră de succes în securitate cibernetică.

Compania românească specializată în securitate cibernetică Bit Sentinel este coordonator tehnic al concursului UNbreakable România.

„La nivel global este o lipsă acută de experți în securitate cibernetică, care se adâncește pe zi ce trece. În acest context, în Luna Europeană a Securității Cibernetice, ne propunem să aducem în România un eveniment competiție prin UNbreakable România și, astfel, să oferim tinerei generații spațiul unde să poată testa și aprofunda cunoștințele acumulate în școală în acest domeniu.

 

Vizăm viitori specialiști în securitate cibernetică, de aceea am gândit această competiție ca pe o oportunitate oferită tinerilor pasionați, pentru că astfel vor putea experimenta și înțelege cum funcționează o infrastructură și, mai ales, cum să găsească vulnerabilități pentru a identifica mai apoi metode de protecție în fața atacatorilor cibernetici”, a explicat Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel.

Tinerii înscriși în competiție vor avea posibilitatea de a rezolva exerciții de algoritmică, de apărare cibernetică, de răspuns la incidente și investigații informatice, de identificare și remediere a vulnerabilităților din sisteme IT într-un mediu controlat.

Participarea la competiția UNbreakable România este individuală, iar înscrierea concurenților este gratuită, direct pe site-ul competiției, accesând acest link.

„Ne dorim ca această inițiativă să vină în sprijinul mediului academic dar, mai ales, să fie o olimpiadă pentru elevi și studenți. Se vor face clasamente pentru liceele și universitățile înscrise, pe lângă cele de județ. În acest mod, vom încuraja performanța pentru tânăra generație, mai ales că România este o țară cu foarte mult potențial în ceea ce privește domeniul IT și, în mod particular, securitatea cibernetică. Dezvoltarea tehnologică și digitalizarea accelerată din 2020 aduc vectori noi de atac cibernetic pentru care trebuie construite în mod constant protecții. Din acest motiv, este necesară implicarea activă în formarea noilor generații de specialiști în securitate cibernetică”, a completat Andrei.

Concursul va premia primii trei cei mai buni participanți care vor înregistra cele mai bune punctaje în urma competiției. Premiile constau în gadgeturi în valoare totală de 750 de euro.

Inițiativa UNbreakable România își propune să organizeze aceste concursuri naționale periodic, pentru a motiva și a încuraja tot mai mulți tineri să se specializeze în acest domeniu de activitate. Competiția se va desfășura în primă fază la nivel național, urmând să fie organizate și evenimente locale sau regionale. În urma tuturor evenimentelor se vor face clasamente pe licee, universități și județ.

Competiţia se va desfășura pe platforma tehnică educațională CyberEDU.

 

Parallax

Vizualizari
307
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri