Denisa Crăciun

Startup-ul Google de mașini autonome vrea să facă un vehicul complet electric destinat serviciilor de ride hailing

Thumbnail

Waymo, startup-ul de mașini autonome al Alphabet, compania-mamă a Google, colaborează cu producătorul chinez de automobile Geely pentru a face un vehicul complet electric, complet autonom, proiectat pentru serviciile de ride-hailing. 

Companiile vor integra sistemul de conducere autonomă al Waymo - Waymo Driver -, în vehiculele Geely Zeekr pentru a fi utilizate pe piețele din SUA „în următorii ani”, conform TechCrunch.

Zeekr, un brand de vehicule electrice de lux pe care Geely l-a înființat în martie, și-a lansat în noiembrie 2021, în China, primul său model premium. Noua versiune a vehiculului Zeekr este gândită și creată în Gothenburg, Suedia.

Modelele Zeekr sunt proiectate cu o „podea plată pentru o intrare mai accesibilă”, cu un „spațiu generos pentru cap și picioare și scaune complet reglabile”, conform Waymo.

Thumbnail
Sursă: Blog Waymo
Thumbnail
Sursă: Blog Waymo

Waymo nu a specificat când va începe producția propriu-zisă și nici când se așteaptă ca mașinile să poată fi văzute pe străzi. Compania și-a extins, de asemenea, parteneriatul cu producătorul de automobile Stellantis, care deține Fiat Chrysler, pentru a include servicii de livrare la nivel local.

Parteneriatul cu Geely nu ar trebui să aibă un efect asupra colaborărilor extistente deja cu alți producători auto, a transmis un purtător de cuvânt al Waymo.

Waymo a fost prima companie care a lansat un serviciu de transport la cerere prin aplicație, în sistem ride-hailing, cu mașini complet autonome. Serviciul Waymo One a fost lansat la Phoenix, statul american Arizona.

În proiectele sale, Waymo și-a integrat tehnologia de conducere auto fără șofer pe vehicule construite de producători ca Daimler, Nissan, Jaguar, Volvo.

Proiectul de tehnologii de conducere autonomă a fost inițiat în anul 2009, în cadrul X Lab, divizia Google de cercetare și dezvoltare. Compania în sine, cu actualul nume Waymo, a fost lansată mult mai târziu, în anul 2016. În prezent, compania de mașini fără șofer este condusă de Dmitri Dolgov și Tekedra Mawakana, care împart funcția de CEO.

Parallax

Vizualizari
281
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Raluca Groza
Raluca Groza
RalucaGroza@startupcafe.ro
Mașina Google

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri