Razvan Tataru

Datele personale a peste 75.000 de angajați ai Tesla, dezvăluite de doi foști salariați ai companiei

Logo Tesla

Datele personale a peste 75.000 de angajați ai Tesla ar fi fost dezvăluite de doi foști angajați, susține compania.

În urma unei investigații interne, compania deținută de Elon Musk spune că a descoperit că doi foști angajați ai companiei au dezvăluit date cu caracter personal pentru 75.735 de salariați, conform TechCrunch.

Cei doi ar fi trimis datele confidențiale publicației germane Handelsblatt, care a asigurat Tesla că nu va publica informațiile obținute, deoarece nu are voie să le folosească în mod necorespunzător.

"Ancheta a relevat că doi foști angajați Tesla au însușit informațiile în încălcare a politicilor de securitate IT și de protecție a datelor ale Tesla și le-au împărtășit cu organizația media", a scris Steven Elentukh, ofițerul de confidențialitate a datelor al companiei.

Datele personale dezvăluite sunt: nume, adrese, numere de telefon, date legate de angajare și numerele de securitate socială („Social Security Number”).

În 2023, în luna mai, publicația germană afirma că a primit mai mult de 23.000 documente interne, sub numele  „Tesla Files”, care însumau 100 GB de date confidențiale, printre care și numărul de securitate socială al lui Elon Musk.

Tesla a dat în judecată cei doi foști angajați pentru scurgerea de date care a dus la confiscarea dispozitivelor electronice ale angajaților curenți. „Tesla a obținut de asemenea ordine judecătorești care interzic foștilor angajați utilizarea ulterioară, accesul sau diseminarea datelor, subiecte la pedepse penale”, a mai transmis compania.

Parallax

Vizualizari
177
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri