Redacția StartupCafe.ro

Românii vor putea reclama conținutul „deepfake” direct pe pagina Ministerului Digitalizării

Deepfake

Românii vor putea încărca sesizări despre conținut audio/video manipulat digital, cunoscut ca „deepfake”, postat pe internet în scopuri malițioase, pe pagina web a Ministerului Digitalizării pentru a fi trimise mai repede către administratorii marilor platforme, potrivit HotNews.ro.

Ministerul Digitalizaării a lansat platforma NO FAKE, unde pot fi raportate postările cu informații false.

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a spus că va semna un ordin de ministru pentru definirea liniei de comunicare între statul român și marile platforme online, cum ar fi Meta (Facebook), TikTok și Google.

Actul, publicat joi seara în Monitorul Oficial, prevede constituirea unui punct de contact în cadrul Ministerului Digitalizării, pentru preluarea și redirecționarea în vederea soluționării sesizărilor referitoare la distribuirea de conținut audio/video manipulat digital în scopuri malițioase precum:

  • manipularea opiniei publice;
  • șantaj;
  • fraudă;
  • în cadrul unor campanii de propagandă și dezinformare cu potențial impact asupra integrității proceselor electorale.

Direcția tehnologia informației și transformare digitală, prin compartimentul IT, este structura din Minister responsabilă cu:

  • realizarea unui formular de contact unde se pot încărca sesizări cu privire la conținutul „deepfake” în scopuri malițioase și care este distribuit pe platforme online de socializare, streaming și motoare de căutare online;
  • recepționarea și analiza sesizărilor din punctul de vedere al existenței conținutului audio/video pentru care există suspiciunea rezonabilă că a fost manipulat digital în scopuri malițioase.

Apoi, Direcția comunicare, transparență și dialog social va redirecționa sesizările către administratorii platformelor online de socializare, streaming și motoare de căutare online spre soluționare.

După caz, acestea vor fi transmise și către instituțiile cu atribuții, în conformitate cu prevederile Legii nr. 58/2023 privind securitatea și apărarea cibernetică a României, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Analiza și transmiterea datelor primite de la populație se va realiza în termen de maximum 1 oră în intervalul orar 8:00-22:00 și în termen de maximum 12 ore în afara acestui interval.

Ministrul Bogdan Ivan a mai precizat că implementarea acestor măsuri se va face imediat după publicarea acestui ordin de ministru în Monitorul Oficial.

Parallax

Vizualizari
100
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.596
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.97

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.596

Articole publicate : 1, 046
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri