A.M.

Raspberry PI Zero: A fost lansat computerul care costa 5 dolari

Imagine principala
A fost lansat computerul care costa 5 dolari

Raspberry Pi a anuntat lansarea modelului Zero, computerul care va costa 5 dolari. Desi este mult mai mic decat modelul B, cel mai popular al producatorului, este cu 40 pana la 60% mai rapid, oferind, astfel, mai multa putere de procesare, mai ales pentru antreprenorii din tehnologie care folosesc platforma hardware in proiectele lor.Raspberry Pi Zero dispune de un procesor de 1 Ghz si 512 MB RAM, spatiu de stocare pe un card microSD (nu este inclus in pachetul de baza), un port USB On-the-go si un port micro-USB, dar si doua porturi video, dintre care unul mini-HDMI.

Pi Zero are o dimensiune de 3 centimetri latime si 6,5 centimetri lungime, adica aproximativ jumatate dintr-un card bancar, cu o grosime de doar 6 milimetri. Din cauza dimensiunii reduse, nu dispune de port ethernet sau modul wireless pentru conexiune la internet, insa Raspberry Pi ofera o serie de “accesorii”.Computerele produse de Raspberry Pi Foundation, o organizatie din Marea Britanie, sunt folosite cu precadere de catre dezvoltatori ca platforma hardware pentru diverse aplicatii, dar si in educatie, mai ales multumita preturilor mici, versiunile anterioare avand costuri sub 30 dolari.

Computerele ruleaza sisteme de operare bazate pe platforma Linux, in timp ce platforma hardware permite realizarea unei game largi de proiecte, de la drone de mici dimensiuni, la roboti sau chiar smartphone-uri.Pentru cei care vor sa inceapa un proiect hardware folosind Pi Zero, Wired UK a creat un ghid pentru incepatori.Parallax

Vizualizari
62
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
card microSD cardul NU este inclus in pachet
poza de profil
Preturi reale pentru Raspberry Pi2 5 dolari sună bine ca advertising, dar în realitate nu poți să faci nimic cu el în starea în care se află. E ca și cum ar fi 5 dolari un motor de mașină - până nu îl montezi pe o mașină (care nu e inclusă în preț) n-ai ce face cu acel motor. Un Raspberry Pi2 care să poată fi conectat la un monitor, la o tastatură și la un cablu Ethernet costă între 36 și 45 de lire. Și e un computer cam de nivelul unui Pentium II la 400Mhz care era state-of-the-art în toamna lui 1998 și îl avea cam oricine în RO prin 2004-2005. Adică în urmă cu 10 ani.
poza de profil
ieftin dar nu se găsește Degeaba e ieftin daca nu îl poți găsi nicăieri la prețul asta. Pe ebay e 30-40 USD. În Romania adaos-ul e nesimțit de mare la Raspberry PI și altele de genul asta.
poza de profil
Romania Desigur la noi in Romania pretul este de 5 ori mai mare adica 100 lei

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri