Claudiu Zamfir

Premiu de peste 100 milioane dolari pentru cine descoperă elixirul tinereții, la competiția XPRIZE Healthspan, lansată la nivel mondial

fata-imbatranire-dreamstime

Competiția internațională XPRIZE a lansat recent un nouă provocare comunității științifice mondiale: echipele care vor descoperi un elixir al tinereții capabil să inverseze cu 10-20 de ani îmbătrânirea principalelor funcții ale corpului uman va primi 111 milioane de dolari.

Noua provocare XPRIZE Healthspan, lansată la Riad (capitala Arabiei Saudite), promite două premii:

  • 101 milioane dolari pentru echipa care va dezvolta, cu succes, o terapie proactivă, accesibilă, care reface funcțiile musculară, cognitivă și imunitară cu minimum 10 ani, cu un obiectiv de 20 de ani, la persoanele cu vârsta cuprinsă între 65-80 de ani, cel mult 1 an.
  • Un premiu bonus suplimentar de 10 milioane dolari pentru echipa care demonstrează capacitatea de a reface funcția musculară pierdută din cauza distrofiei musculare facioscapulohumerale (FSHD) într-un an sau mai puțin.

„Tehnologii cum ar fi inteligența artificială, epigenetica, terapia genică, medicina celulară și senzorii ne permit să înțelegem de ce îmbătrânim – acum este timpul să schimbăm modul în care îmbătrânim. Lucrând în toate sectoarele, putem democratiza sănătatea și putem crea un viitor în care îmbătrânirea sănătoasă este accesibilă tuturor” - a declarat Peter H. Diamandis, președintele executiv al XPRIZE.

Banii vor reprezenta o investiție pentru a susține mai departe echipele câștigătoare, în munca lor.

Premiul de 101 milioane de dolari este asigurat de Hevolution Foundation, o organizație non-profit finanțată de Arabia Saudită, care are scopul declarat de a extinde viața sănătoasă a oamenilor.

Premiul de 10 milioane de dolari este susținut de SOLVE FSHD, o organizație caritabilă din Canada, care sprijină cercetarea pentru tratamentul distrofiei musculare.

Parallax

Vizualizari
200
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri