Claudiu Zamfir

Netflix scade calitatea imaginii în Europa, la cererea UE

Thumbnail

Platforma de streaming online Netflix reduce din calitatea imaginii în Europa, la solicitarea Comisiei Europene, pentru a nu pune presiune pe conexiunile la internet, în condițiile în care populația de pe continent și autoritățile folosesc intensiv comunicațiile online în timpul situației coronavirus COVID-19.

„Netflix a decis să reducă rata de biți la toate streaming-urile noastre din Europa, pentru 30 de zile. Estimăm că astfel se reduce volumul de trafic Netflix în rețelele europene cu aproximativ 25%, asigurând totodată o bună calitate a serviciului”, a declarat un purtător de cuvânt al Netflix, pentru Business Insider.

Comisia Europeană a făcut apel la serviciile de streaming, operatori și utilizatori pentru a preveni congestionarea rețelei.

Ca urmare a măsurilor de distanțare socială instituite în întreaga Europă pentru combaterea pandemiei de COVID-19, cererea privind capacitatea de conectare pe internet a crescut, fie că este vorba despre munca la distanță, procesul de învățare online sau divertisment. Acest lucru ar putea pune presiune asupra rețelelor, într-un moment în care acestea trebuie să fie operaționale la cel mai înalt nivel posibil.

Pentru a preveni congestionarea și pentru a asigura accesul la internet, comisarul UE pentru piața internă, Thierry Breton, a făcut apel la responsabilitatea serviciilor de streaming, a operatorilor și a utilizatorilor. Se recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei și să coopereze cu operatorii de telecomunicații. Aceștia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive și de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea rețelei Wi-Fi sau reducerea rezoluției pentru conținut.

Miercuri, comisarul european a vorbit la telefon cu CEO-ul Netflix, Reed Hastings, pe acest subiect.

Operatorii telecom din UE indică faptul că există o creștere a cererii de conectivitate. Deși nu cauzează până în prezent o situație generală de congestie a rețelei, ca măsură de precauție, Comisia și Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC) discută instituirea unui mecanism special de raportare pentru a monitoriza situația traficului pe internet în fiecare stat membru.

Astfel ar putea răspunde eventualelor probleme de capacitate. În general, această situație accentuează importanța continuării investițiilor în rețele pentru a îndeplini obiectivele „societății gigabiților pentru 2025”  ale Comisiei, în special prin rețelele 5G și fibră optică.

Parallax

Vizualizari
1125
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri