Redacția StartupCafe.ro

Meta ar vrea să reintegreze aplicația Messenger în Facebook

Thumbnail

Meta ar vrea să reintegreze Messenger în Facebook, la 8 ani de la separarea celor două aplicații, potrivit News.ro.

Pentru a putea concura cu succes cu TikTok, Meta vrea să revină la starea iniţială şi să readucă soluţia de chat în cadrul reţelei în care a fost creată, o mutare menită să întărească poziţia Facebook.

Messenger va avea un buton cât se poate de vizibil în Facebook, plasat în colţul din dreapta sus al ecranului.

Ideea reiese dintr-o serie de documente interne, văzute de jurnaliştii americani de la The Verge, documente care conţin un plan de idei care să ajute Facebook să concureze cu TikTok.

TikTok este un mare rival pentru Facebook, iar oficialii companiei iau în serios ameninţarea, o arată documentele. Reintegrarea Messenger în Facebook este una dintre soluţiile propuse de actualul şef Facebook, Tom Alison.

Nu este însă şi singura. Facebook vrea să-şi modifice algoritmul, în ideea de a face newsfeed-ul mai interesant şi a a-şi păstra utilizatorii, încercând astfel că ofere un răspuns pentru TikTok.

Algoritmul va afişa postări din întreaga reţea socială, nu doar de la prietenii, paginile şi grupurile urmărite de utilizator - o schimbare pe care Instagram a făcut-o deja pentru feed-ul principal.

Pagina principală va avea două componente de bază - un rând care va conţine Stories şi Reels, urmat de un feed care va afişa postări virale din întreaga reţea şi chiar preluate de pe Instagram.

Toate aceste modificări vor fi făcute pentru în ideea de a concura mai bine cu TikTok, aplicaţie ce are o rată de download cu 20% mai mare decât Facebook şi cu 21% mai mare decât Instagram şi unde, cel puţin pe iPhone, utilizatorii petrec cu 78% mai mult timp decât pe Facebook.

Parallax

Vizualizari
159
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 892
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri