Denisa Crăciun

5 setări prin care Google ține hackerii departe

google

Google România a organizat marți, 31 octombrie, un eveniment dedicat Lunii Europene a Securității Cibernetice, ocazie cu care a prezentat o parte dintre setările prin care ține hackerii departe și își protejează utilizatorii.

Deși internauții sunt mai atenți la siguranța lor în online și nu își mai setează clasica parolă „12345”, și hackerii sunt mai activi. Spre exemplu, un raport Google din 2023 arată că Gmail blochează zilnic aproape 15 miliarde de mesaje spam (mesaje nesolicitate/nedorite) la nivel global.

Alte produse de la Google, cum ar fi Google Play Protect, scanează în fiecare zi peste 100 de aplicații instalate, iar Safe Browsing protejează 5 miliarde de dispozitive în fiecare zi împotriva site-urilor malițioase.

Totodată, 90% dintre toate site-urile web sunt securizate prin HTTPS și 2 miliarde de utilizatori activi Chrome sunt protejați cu tehnologie avansată. 

5 setări prin care Google ajută utilizatorii să se protejeze de atacuri cibernetice

  • Protecția anti phishing Gmail - introdusă în 2004 - ajută utilizatorii să evite atacurile tip phishing; în prezent, mai mult de 99% dintre mailurile-atac sunt blocate;
  • Navigarea sigură pe Google - introdusă 2007, blochează site-urile riscante
  • Manager de parolă - permite stocare și protejarea parolelor
  • Verificarea în doi pași - activată la peste 150 milioane de conturi în 2021. De atunci, numărul de conturi compromise a scazut cu 50%
  • Cheile de acces pentru conectare mai sigură și mai ușoară

Google România a prezentat și o serie de programe prin care susține educația digitală și folosirea internetului în siguranță. Spre exemplu, programul Eroii Internetului, care în 3 ani a format 27.000 de profesori și prin care 1 milion de elevi români au beneficiat de cel puțin o oră de siguranță online. 

Programul îi învață pe copii noțiuni fundamentale despre cetățenia digitală și securitatea online, astfel încât ei să poată explora lumea online cu încredere.

De asemenea, Google colaborează cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) pentru a dezvolta o serie de pastile video ce vor rula în mediul online în perioada următoare, cu scopul de a educa utilizatorul pentru a fi în siguranță online. 

Gigantul tech oferă și cursuri pentru firmele care vor să-și îmbunătățească securitatea online, dar și programe de formare precum „Certificate Google pentru carieră”, prin care se pot dobândi competențe profesionale în domenii cu creștere rapidă și cerere mare, cum ar fi IT Support, Project Management, Data Analytics și UX Design.

Google România împlinește miercuri, 1 noiembrie 2023, 13 ani de la deschiderea primului birou în țară. 

Parallax

Vizualizari
148
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri