Raluca Abrihan
Baloanele Loon funcţionează cu energie solară, sunt ridicate în stratosferă pentru a furniza internet 4G în zonele în care până acum accesul populaţiei la internet era imposibil. Cum funcţionează acest proiect deţinut de Google.
Recent, a fost încheiat primul parteneriat privat al Loon, în Kenya, cu compania Telkom Kenya, într-un proiect prin care internetul 4G va fi accesibil pe o suprafaţa de 50.000 de kilometri pătraţi, potrivit Business Insider.
Baloanele sunt menite să conecteze la internet populaţia dintr-o regiune de 50.000 kilometri pătrați din Kenya, plină de munți și teren uneori inaccesibil, care fac imposibile instalarea metodelor tradiționale de conectare.
Recent, Google a lansat 35 de astfel de baloane pentru a pregăti proiectul din Kenya. Sunt însă voci care susţin că ar fi fost mai mare nevoie de un astfel de proiect în alte zone ale lumii, având în vedere că în Kenya se estimează că 39 de milioane de oameni, dintr-un total de 48 de milioane, ar avea totuşi acces la internet, scrie NYTimes. Însă sefii Loon, care au inaugurat acest serviciu în Kenya după după doi ani de teste, au declarat că au ales această ţară datorită deschiderii ei în ceea ce priveşte adoptarea noilor tehnologii.
"Kenya este un loc ideal pentru noi pentru a începe această nouă eră a comunicărilor stratosferice", a declarat Alastair Westgarth, directorul executiv al lui Loon. „Țara a fost incredibil de inovatoare în ceea ce privește găsirea de noi modalități de conectare a populațiilor neconectate."
sursa foto: loon.com