Raluca Abrihan

FOTO Baloanele care duc internetul în toată lumea: Cum funcţionează proiectul Loon creat de Google

Thumbnail

Baloanele Loon funcţionează cu energie solară, sunt ridicate în stratosferă pentru a furniza internet 4G în zonele în care până acum accesul populaţiei la internet era imposibil. Cum funcţionează acest proiect deţinut de Google.

Recent, a fost încheiat primul parteneriat privat al Loon, în Kenya, cu compania Telkom Kenya, într-un proiect prin care internetul 4G va fi accesibil pe o suprafaţa de 50.000 de kilometri pătraţi, potrivit Business Insider.

  • Această tehnologie a mai fost fost folosită înainte, dar nu sistem comercial. Operatorii de telecomunicații din SUA au folosit baloanele pentru a conecta la internet peste 250.000 de oameni în Puerto Rico după uraganul din 2017, scrie Reuters.
  • Baloanele sunt lansate din stațiile din California și Puerto Rico.
  • Lansările făcute, ce la un moment dat erau făcute manual, acum se realizează cu ajutoru a două utilaje automate speciale ce au înălţimi de făcute de două mașini automate înălțime de aproape 30 de metri.
  • Acestea pot lansa un balon la înălțimi de aproape 20 de kilometri, la fiecare 30 de minute.
  • Heliul și presiunea sunt folosite pentru conduce baloanele, care se orientează cu ajutorul tehnologiei de machine learning.

Thumbnail
Thumbnail

Baloanele sunt menite să conecteze la internet populaţia dintr-o regiune de 50.000 kilometri pătrați din Kenya, plină de munți și teren uneori inaccesibil, care fac imposibile instalarea metodelor tradiționale de conectare.

Recent, Google a lansat 35 de astfel de baloane pentru a pregăti proiectul din Kenya. Sunt însă voci care susţin că ar fi fost mai mare nevoie de un astfel de proiect în alte zone ale lumii, având în vedere că în Kenya se estimează că 39 de milioane de oameni, dintr-un total de 48 de milioane, ar avea totuşi acces la internet, scrie NYTimes. Însă sefii Loon, care au inaugurat acest serviciu în Kenya după după doi ani de teste, au declarat că au ales această ţară datorită deschiderii ei în ceea ce priveşte adoptarea noilor tehnologii.

"Kenya este un loc ideal pentru noi pentru a începe această nouă eră a comunicărilor stratosferice", a declarat Alastair Westgarth, directorul executiv al lui Loon. „Țara a fost incredibil de inovatoare în ceea ce privește găsirea de noi modalități de conectare a populațiilor neconectate."

Thumbnail

sursa foto: loon.com

Parallax

Vizualizari
1933
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri