Răzvan Tătaru

Investitor chinez de capital de risc: jumătate din locurile de muncă actuale vor fi înlocuite de inteligență artificială, în 3 ani

Robot cu inteligență artificială la locul de muncă

Investitorul Kai-Fu Lee a spus în 2017 că inteligența artificială va înlocui 50% din locurile de muncă umane, iar acum susține același lucru, argumentând că ritmul dezvoltării IA va duce la asta, în cadrul unui interviu, potrivit Fortune, citată de Yahoo! Finance.

Președintele și directorul executiv al Sinovation Ventures a prezis, în anul 2017, că inteligența artificială va fi mai mare decât toate revoluțiile tehnologice anterioare ale oamenilor combinate, inclusiv electricitatea și internetul.

Kai-Fu Lee a spus că IA va înlocui 50% din locurile de muncă actuale, „va crea o cantitate uriașă de bogăție pentru omenire și va elimina sărăcia” într-un interviu pentru CNBC la momentul respectiv.

7 ani mai târziu, în cadrul forumului Fortune Innovation din Hong Kong din martie 2024, acesta a spus că predicția sa rămâne „neobișnuit de precisă”.

„Oamenii m-au criticat că sunt prea agresiv în 2017, 2018, 2019, și eram un pic nervos la acea vreme. Dar când a apărut AI generativ, cred că toată lumea este pe val și cred că acesta este ritmul corect” – Kai-Fu Lee.

Parallax

Vizualizari
952
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri