Redacția StartupCafe.ro

Când ne va depăși inteligența artificială? Elon Musk crede că mai sunt 2 ani, șeful Baidu spune că mai sunt 10

Inteligență generală artificială

Elon Musk crede că inteligența generală artificială, care s-ar putea apropia sau depăși cea a omului, va fi disponibilă în 2 ani, pe când Robin Li, CEO-ul companiei chinezești de tehnologie Baidu, crede că aceasta va fi disponibilă în 10 ani, potrivit News.ro, care citează CNBC.

Miliardarul Elon Musk a spus anul acesta că AGI (Inteligenţa generală artificială) va fi probabil disponibilă până în anul 2026.

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a declarat, în ianuarie că această inteligență artificială ar putea fi dezvoltată „într-un viitor destul de apropiat”.

Robin Li, a cărui companie este unul dintre cei mai importanţi jucători de IA din China, susține că acest lucru nu este realist.

AGI este încă la câţiva ani distanţă. Astăzi, mulţi oameni vorbesc despre AGI, [şi] spun că... probabil că sunt doi ani distanţă, probabil că sunt, ştii, cinci ani. Cred că sunt mai mult de 10 ani distanţă”, a spus directorul Baidu în timpul unei discuţii de miercuri la conferinţa VivaTech de la Paris.

Baidu a lansat anul trecut chatbot-ul său în stil ChatGPT, numit Ernie, bazat pe modelul de limbaj mare cu acelaşi nume al companiei.

Firme chineze, inclusiv Baidu, Alibaba şi Tencent, investesc foarte mult în propriile modele de inteligență artificială, precum omologii lor din SUA.

Robin Li a spus că există o mare diferenţă între dezvoltarea tehnologiei în SUA şi în China. În SUA şi Europa, companiile se concentrează pe „a veni cu cel mai puternic şi cel mai modern model de fundaţie”, potrivit spuselor lui.

Dar în China, Li a remarcat că accentul se pune pe aplicaţiile tehnologiei. În ciuda acestui fapt, CEO-ul Baidu a spus că nu există nicio „aplicaţie ucigaşă” în acest moment pentru inteligența artificială.

Parallax

Vizualizari
215
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 976
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri