Denisa Crăciun

Înscrieri online: Competiție de securitate cibernetică pentru liceenii și studenții din România

Thumbnail

Liceeni și studenții din România se pot înscrie gratuit la o competiție de securitate cibernetică ce se va desfășura în mai multe etape, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Elevii și studenții se pot înscrie gratuit la Unbreakable România 2022 AICI. Înscrierile au început deja de la 1 martie și continuă. 

Mai întâi vor putea participa la etapa de pregătire a competiției, care începe pe 4 aprilie. Timp de o lună participanții vor avea la dispoziție gratuit, resurse teoretice și o serie de activități practice (cursuri, webinarii, tutoriale video, exerciții), pentru a se familiariza cu metodologia și cu acest tip de competiție.

De asemenea, ei pot discuta pe tot parcursul programului cu mentori pentru a-și clarifica nelămuririle legate de concurs sau de securitate cibernetică.

Ediția UNbreakable din 2022 vine cu o noutate: tinerii înscriși în program pot avea acces la resurse și laboratoare în afara perioadei competiționale direct pe platforma CyberEDU.

Singura limitare este că universitățile sau liceele din care fac parte trebuie să se înregistreze în această activitate direct AICI.

Beneficiul inițiativei este că permite elevilor și studenților să se organizeze într-un spațiu privat pe platformă, pentru a practica securitate cibernetică prin intermediul a peste 100 de laboratoare gratuite.

La rândul lor, profesorii vor putea urmări progresul studenților și elevilor într-un clasament dedicat pe unitatea de învățământ.

Calendarul de activități al competiției

Prima etapă a concursului Unbreakable România va fi individuală și se va desfășura în perioada 6 - 8 mai 2022.

Participanți vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a rezolva exerciții de securitate cibernetică din cele mai diverse: de la categorii introductive la cele specializate de tipul criptografie și algoritmi de criptare, analiza traficului de rețea, securitatea și exploatarea vulnerabilităților în aplicații web și multe altele.

Mai apoi, competiția pe echipe se va derula între 20 - 22 mai 2022.

De această dată, participanții își vor testa abilitățile de comunicare și muncă în echipă. Ei vor concura, în echipe de maxim 3 membri, împreună cu prietenii din școala sau universitatea din care fac parte, împotriva tuturor celorlalte echipe.

Rezultatele celor două competiții vor fi incluse în calculul clasamentului final al liceelor și universităților din România, ROEduCyberSkills.

Participanții vor avea un raport individual de performanță cu detalii despre activitatea lor din sezonul curent, rezultatele finale, o analiză a punctelor forte și a punctelor slabe și, în cazul participanților recurenți, evoluția de la un sezon la altul.

Competiția UNbreakable România este organizată de către Bit Sentinel în colaborare cu Orange România și se desfășoară pe platforma tehnică educațională CyberEDU.

Parallax

Vizualizari
243
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri