Raluca Abrihan

Google cumpără o platformă de analiză de date cu 2,6 miliarde dolari

Thumbnail

Google a anunţat că achiziţionează Looker, o platformă de business intelligence şi analiză de date. Valoarea tranzacţiei este una record, de 2,6 miliarde de dolari.

Looker se alătură astfel Google Cloud. Datele rămân o resursă neexploatată pentru multe organizații și companii, iar prin această achiziţie Google va putea oferi clienţilor cloud-ului său o soluţie de analiză de date mai complexă, prin care aceştia vor avea acces la analize şi vizualizări integrate si totodată le va oferi posibilitatea de a dezvolta soluţii de inteligenţă artificială şi machine learning – anunţă oficialii Google.

”Una dintre modalităţile prin care reuşim să îndeplinim misiunea Google este prin a ajuta alte afacer să îşi îndeplinească misiunea lor”, spune Sundar Pichai, CEO Google.

La începutul acestui an Google a mai cumpărat startup-ul Superpod care a dezvoltat o aplicație ce permite utilizatorilor să posteze întrebări și să primească răspunsuri de la experți în decurs de o oră. Achiziția în valoare de aproximativ 60 de milioane de dolari va spori capacitatea asistentului virtual Google Assistant de a răspunde cu exactitate la întrebări.

Compania americană a mai anuntat, recent, că plănuieşte o investiţie de 600 milioane de euro într-un nou centru de date în Finlanda, unde a mai deschis un astfel de centru în urmă cu zece ani, după o investiţie de 800 de milioane de euro.

Parallax

Vizualizari
1317
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri