Google cumpără o platformă de analiză de date cu 2,6 miliarde dolari
Powered By
Raluca Abrihan

Google cumpără o platformă de analiză de date cu 2,6 miliarde dolari

Thumbnail

Google a anunţat că achiziţionează Looker, o platformă de business intelligence şi analiză de date. Valoarea tranzacţiei este una record, de 2,6 miliarde de dolari.

Looker se alătură astfel Google Cloud. Datele rămân o resursă neexploatată pentru multe organizații și companii, iar prin această achiziţie Google va putea oferi clienţilor cloud-ului său o soluţie de analiză de date mai complexă, prin care aceştia vor avea acces la analize şi vizualizări integrate si totodată le va oferi posibilitatea de a dezvolta soluţii de inteligenţă artificială şi machine learning – anunţă oficialii Google.

”Una dintre modalităţile prin care reuşim să îndeplinim misiunea Google este prin a ajuta alte afacer să îşi îndeplinească misiunea lor”, spune Sundar Pichai, CEO Google.

La începutul acestui an Google a mai cumpărat startup-ul Superpod care a dezvoltat o aplicație ce permite utilizatorilor să posteze întrebări și să primească răspunsuri de la experți în decurs de o oră. Achiziția în valoare de aproximativ 60 de milioane de dolari va spori capacitatea asistentului virtual Google Assistant de a răspunde cu exactitate la întrebări.

Compania americană a mai anuntat, recent, că plănuieşte o investiţie de 600 milioane de euro într-un nou centru de date în Finlanda, unde a mai deschis un astfel de centru în urmă cu zece ani, după o investiţie de 800 de milioane de euro.

Parallax

Vizualizari
1288
Conţinut
Parerea ta despre articol
Smart Tech

Changeneers caută acele proiecte și soluții care pot avea un impact real pozitiv asupra comunității. www.changeneers.ro
Secțiunea Smart Tech este susținută de Samsung.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri