Claudiu Zamfir

ECSC 2021: IT-iștii români au cedat Germaniei titlul european la securitate cibernetică

Thumbnail

Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC) 2021 a fost câștigat de echipa Germaniei, IT-iștii români nereușind să repete performanța de la ediția trecută, când ieșiseră campioni.

ECSC 2021 s-a încheiat, vineri, 1 octombrie. Competiția găzduită anul acesta de Praga a avut următorul podium:

  1. Germania
  2. Polonia
  3. Italia.

Ediția precedentă, care a avut loc în anul 2019, la București, a fost câștigată de echipa României.

Anul acesta, Team Romania a început destul de bine competiția europeană, dar în ziua a doua a competiției a făcut o greșeală care a costat-o puncte prețioase, iar la final s-a clasat pe locul al 14-lea.

„Felicitări echipei Germaniei, noua campioană europeană de #cybersecurity!” - a scris pe Facebook echipa noastră (ECSCRO).

  • „Deși ne-am dorit enorm încă un succes major la Campionatul European, cea de-a doua zi a competiției a început cu o neatenție din partea noastră, și anume nerespectarea procedurii de raportare a rezolvării unui challenge. Conform regulamentului în vigoare, greșeala a fost penalizată, iar punctajul echipei a fost considerabil redus.
  • Căderea bruscă în clasament a avut un efect demoralizator ce s-a evidențiat în poziția echipei din topul final. Locul 14 nu atestă adevărata noastră valoare și suntem mâhniți în acest moment, dar totodată ne bucurăm că am avut oportunitatea de a participa la această ediție extrem de puternică a Campionatului European de Securitate Cibernetică.
  • La fel ca în sport, lăsăm momentan greșelile în spate și privim această experiență ca pe o lecție care ne va face mai buni, mai puternici și mai eficienți. Mulțumim echipei României pentru o experiență de concurs minunată și vouă, susținătorii #TeamRomania, pentru încurajările constante pe care ni le-ați adresat” - au mai explicat românii.

În 2020, concursul european nu s-a mai ținut, din cauza pandemiei COVID-19.

În România, echipa de securitate cibernetică este selecționată în urma unei competiții naționale organizate de Centrul Național Cyberint din Serviciul Român de Informații (SRI),  Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice - ANSSI.

Parteneri corporate în România au fost UiPath, Orange România, Bit Sentinel, CertSIGN, Cisco, PaloAlto Networks.

Parallax

Vizualizari
727
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri