Ovidiu D. Popica

1500 de drone DJI gratis, într-o competiție internațională de soluții inteligente pentru dezastre naturale

Thumbnail

Programatorii români rezidenți în Spania și Marea Britanie pot participa, din acest an, la o competiție internațională care oferă gratuit 1500 de drone pentru soluții de inteligență artificială (AI) la probleme create de dezastre naturale.

Anul trecut, concursul Developer Drone Drop a fost deschis doar dezvoltatorilor din SUA și Canada. IBM, compania de tehnologie care organizează competiția, a inclus, în 2019, Spania și Marea Britanie în lista țărilor din care programatorii se pot înscrie cu propuneri de proiecte.

Fiecare dronă oferită drept premiu vine la pachet cu exemple de cod open source care pot fi folosite pentru dezvoltare iar cei care vor fi participa vor putea colabora cu alți programatori din comunitate și vor primi un cont gratuit de cloud.

Dezvoltatorii se pot înscrie online pe pagina de concurs IBM Developer Drone Challenge până pe 16 iunie 2019.

  • După înscriere, în zilele de marți, între 16 iunie și 20 iunie, participanții trebuie să urmărească canalul IBM Developer Twitch și să-și verifice e-mailul.

  • În fiecare săptămână, va fi selectat, aleatoriu, un grup de câștigători care va primi o dronă DJI Tello și acces complet la exemple de cod pentru programare.

  • Cei care vor primi dronele vor trebui să rezolve o serie de provocări utilizând instrumente precum Node-RED dar și aplicații specifice IBM (Watson Visual Recognition, Watson IoT, Cloud și Data Analytics).

  • Apoi participanții vor trebui să creeze o aplicație pentru drone și să publice codul în comunitate.

Parallax

Vizualizari
834
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri