Smile Media

[P] Cum implementezi cu succes un program de gestiune ERP - Best Practices

gestiune ERP - Best Practices

Intenționezi să implementezi un program de gestiune ERP în firma ta, dar ți se pare complicat și tot amâni decizia? Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine ce înseamnă integrarea unui un soft ERP, am pregătit cele mai importante Best Practices care să te ajute să faci o alegere potrivită firmei tale.

Un program de gestiune ERP poate ajuta companiile să câștige un avans față de concurență, și poate să te susțină în demersurile tale de a crește profitul. Pentru că un soft integrat gestiune, contabilitate si management al proceselor din companie poate schimba organizația într-atât încât poți economisi o cantitate considerabilă de timp, resurse și bani, pe termen mediu și lung.

Un sistem de tip ERP ar trebui să fie un aspect esențial al oricărei afaceri din 2023, deoarece organizează și simplifică procedurile corporative și îți dă siguranța că ești la zi cu reglementările legislative.

Poate fi dificil să găsești soluția ERP perfectă care să se potrivească nevoilor unice ale companiei tale. Dar, odată ce ai găsit soluția ERP potrivită, afacerea se va îndrepta către succes.

5 pași pentru o implementare de succes a programului de gestiune ERP

Secretul din spatele implementării unui program de gestiune ERP de succes constă într-o planificare minuțioasă. Tocmai de aceea, iată care sunt pașii importanți de care e bine să ții cont:

1. Identifică problema cea mai stringentă care trebuie soluționată

ERP oferă un răspuns cuprinzător la o gamă largă de probleme legate de gestionarea unei firme. Prin urmare, este esențial să se determine motivele pentru utilizarea unui program de gestiune ERP. Astfel, întrebarea nu este dacă ar trebui să implementăm ERP, ci mai degrabă cum?

Noile sisteme de gestiune ERP sunt o modalitate excelentă pentru orice tip de companie de a-și regândi și de a-și îmbunătăți procesele de lucru: gestiunea stocurilor și a serviciilor, operațiunile de contabilitate pe puncte de lucru, facturarea și verificarea stocului din aplicații mobile de către echipa de vânzări din teren, implementări corecte ale specificațiilor legislative pentru industrii diferite precum retail, servicii, producție etc. Orice firmă ar trebui să utilizeze un soft ERP ca o componentă esențială în procesul de transformare digitală.

După ce ai identificat problemele și înțelegi necesitatea unui program de gestiune ERP și modul în care acesta va îmbunătăți activitatea firmei, poți continua cu migrarea datelor din vechiul sistem la noul sistem ERP. Implementarea ERP poate modifica total procesele obișnuite ale companiei tale, mai ales dacă angajații tăi nu sunt familiarizați cu un sistem software.

2. Configurează sistemul și definește fazele de implementare împreună cu furnizorul

După ce ai identificat software-ul perfect pentru cerințele firmei, este timpul să pui sistemul ERP în acțiune și să efectuezi o migrare completă a datelor. Configurarea și optimizarea sistemului ERP sunt necesare imediat după instalarea infrastructurii. Durata acestui proces poate diferi în funcție de programul ales.

Nu există o soluție unică pentru toți când vine vorba de implementarea unui program de gestiune ERP. Drept urmare, găsirea unui soft personalizabil, care să se adapteze firmei tale în prezent și care să îți permită scalarea în viitor, indiferent de domeniu sau industrie, este un pas esențial adesea trecut cu vederea.

3. Pregătește angajații pentru schimbare

Oamenilor nu le plac schimbările, iar implementarea unui program de gestiune ERP nu face excepție. Angajații firmei tale trebuie să aibă timp suficient pentru a învăța noile proceduri și pentru a se obișnui cu noul sistem.

Partea bună este că toată această nouă tehnologie ERP le va simplifica munca, iar acest lucru trebuie să-l înțeleagă de bun început. Taskurile repetitive, plictisitoare, vor fi de acum realizate automat din câteva clickuri. De exemplu, multe declarații și rapoarte contabile sunt generate automat, iar modificările legislative sunt implementate rapid. Angajații tăi care se ocupă de gestiune vor avea acces rapid la date, nu trebuie să modifice manual stocurile, softul se ocupă de acest lucru.

4. Planifică pentru viitor

Noile programe de gestiune ERP sunt un instrument excelent pentru a analiza date și informații astfel încât să anticipezi nevoile viitoare. Astfel, asigură-te că înțelegi caracteristicile platformei pentru a te asigura că afacerea va continua să se dezvolte și după implementare.

Un ERP performant îți permite ca prin doar câteva click-uri să ai acces la un număr mare de informații despre articole, parteneri, cash-flow, profit, discounturi, stocuri și multe altele, astfel indiferent de volumul de date, acestea pot fi reprezentate și analizate prin rapoarte și grafice.

5. Suport și mentenanță

Odată ce ai implementat programul de gestiune ERP și funcționează, vor fi necesare asistență și întreținere periodică pentru ca acesta să funcționeze fără probleme. Verificările sistemului sunt esențiale pentru a menține sistemul ERP sigur.

Astfel, înainte să alegi softul dorit, asigură-te că firma de la care îl achiziționezi are experiență pe piață și îți poate asigura suportul atunci când este nevoie.

NextUp îți oferă posibilitatea să testezi gratuit softul ERP înainte de a-l achiziționa. Practic, completezi un formular pe site și echipa NextUp îți trimite un DEMO pentru a testa sistemul ERP.

Astfel, îți poți da seama în funcție de nevoile afacerii tale, ce ți se potrivește. Poți alege funcționalități de gestiune stocuri și servicii, contabilitate, rapoarte financiare, management contracte, managementul planului de producție, managementul documentelor de livrare, integrări cu alte platforme, procese automatizate și funcționalități customizate după nevoile afacerii tale.

În plus, NextUp ERP poate fi integrat cu platforme de ecommerce, tehnologii care automatizează procese de business, API-uri, partenerii tăi, softuri de facturare.

Acum că ai aflat cele mai bune practici privind implementarea unui program de gestiune ERP, poți începe să analizezi modul în care ERP îți poate transforma afacerea și apoi să decizi asupra implementării. Sarcina implementării cu succes a unei soluții ERP nu va fi complicată dacă ai un partener de încredere, care să îți urmărească și ghideze progresul implementării.

Dacă te-ai hotărât să faci pasul spre o creștere sănătoasă, simți că ai nevoie de control mai detaliat în organizația ta și dacă ai înțeles că sănătatea afacerii tale stă în analiza financiară bazată pe cifre și pe informații în timp real, atunci e momentul să te echipezi cu un sistem informatic potrivit, adaptat nevoilor și contextului tău.

Parallax

Vizualizari
136
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 366
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri