Adi Iacob

Cum arată o motocicletă electrică creată de un fost designer de la Ikea

Thumbnail

Un startup suedez de mobilitate ― Cake ― fondat de un fost designer de produs la Ikea, a lansat o motocicletă electrică, minimalistă, de 68 kg. Stefan Ytterborn a lucrat în domeniul designului întreaga sa carieră, dezvoltând linii de produse Ikea în anii '90 și fondând mai multe afaceri orientate spre design de-a lungul anilor.

Motocicleta lansată de startup-ul suedez nu arată într-un mod convențional și amintește de stilul minimalist al mobilierului nordic. Acest lucru a fost intenționat, potrivit lui Ștefan Ytterborn, care este pasionat de ciclism și schi, citat de TechCrunch

Stefan Ytterborn a lansat startup-ul Cake cu cei doi fii ai săi ― Karl și Nils.

Ultima sa afacere ― POC, un startup care produce echipament sportiv ― a furnizat căști pentru Bode Miller ― schior medaliat la jocurile olimpice ― înainte de a fi cumpărată de Investcorp în 2015, pentru suma de 65 de milioane de dolari.

Cake a obținut până în prezent investiții în valoare de 20 de milioane de dolari, inclusiv o rundă de finanțare (Seria A) de 14 milioane de dolari, condusă de e.ventures și Creandum în 2019.

Compania a vândut 300 de motociclete în Statele Unite în acest an, iar America reprezintă 60% din piața sa, potrivit fondatorului Cake.

Varianta off-road

Motocicleta electrică Kalk de 13.000 dolari are o baterie de 2,6kWh, se încarcă la 80% într-o oră și jumătate folosind o priză standard și oferă până la trei ore timp de deplasare off road, potrivit companiei. De asemenea, motocicleta poate atinge o viteză maximă de 80 de km pe oră.

Thumbnail
(Sursă foto: https://ridecake.com)
Thumbnail
(Sursă foto: Facebook - Cake)

Varianta pentru oraș

Versiunea pentru oraș are specificații similare, cu o autonomie mixtă de mers prin oraș/pe autostradă de 83 de km. 
La ambele versiuni poate fi schimbată rapid bateria, iar a doua baterie costă 3.000 de dolari.

De asemenea, Cake a introdus un model suplimentar în 2020, de 8.500 de dolari (Ösa +), pe care compania îl caracterizează drept un moped utilitar urban cu capacități off-road.

Thumbnail
(Sursă foto: https://ridecake.com)

Parallax

Vizualizari
2938
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Alexandru
Ancuta
13 000 euro? Exagerat de scumpa!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri