Cum arată o motocicletă electrică creată de un fost designer de la Ikea
Powered By
Adi Iacob

Cum arată o motocicletă electrică creată de un fost designer de la Ikea

Thumbnail

Un startup suedez de mobilitate ― Cake ― fondat de un fost designer de produs la Ikea, a lansat o motocicletă electrică, minimalistă, de 68 kg. Stefan Ytterborn a lucrat în domeniul designului întreaga sa carieră, dezvoltând linii de produse Ikea în anii '90 și fondând mai multe afaceri orientate spre design de-a lungul anilor.

Motocicleta lansată de startup-ul suedez nu arată într-un mod convențional și amintește de stilul minimalist al mobilierului nordic. Acest lucru a fost intenționat, potrivit lui Ștefan Ytterborn, care este pasionat de ciclism și schi, citat de TechCrunch

Stefan Ytterborn a lansat startup-ul Cake cu cei doi fii ai săi ― Karl și Nils.

Ultima sa afacere ― POC, un startup care produce echipament sportiv ― a furnizat căști pentru Bode Miller ― schior medaliat la jocurile olimpice ― înainte de a fi cumpărată de Investcorp în 2015, pentru suma de 65 de milioane de dolari.

Cake a obținut până în prezent investiții în valoare de 20 de milioane de dolari, inclusiv o rundă de finanțare (Seria A) de 14 milioane de dolari, condusă de e.ventures și Creandum în 2019.

Compania a vândut 300 de motociclete în Statele Unite în acest an, iar America reprezintă 60% din piața sa, potrivit fondatorului Cake.

Varianta off-road

Motocicleta electrică Kalk de 13.000 dolari are o baterie de 2,6kWh, se încarcă la 80% într-o oră și jumătate folosind o priză standard și oferă până la trei ore timp de deplasare off road, potrivit companiei. De asemenea, motocicleta poate atinge o viteză maximă de 80 de km pe oră.

Thumbnail
(Sursă foto: https://ridecake.com)
Thumbnail
(Sursă foto: Facebook - Cake)

Varianta pentru oraș

Versiunea pentru oraș are specificații similare, cu o autonomie mixtă de mers prin oraș/pe autostradă de 83 de km. 
La ambele versiuni poate fi schimbată rapid bateria, iar a doua baterie costă 3.000 de dolari.

De asemenea, Cake a introdus un model suplimentar în 2020, de 8.500 de dolari (Ösa +), pe care compania îl caracterizează drept un moped utilitar urban cu capacități off-road.

Thumbnail
(Sursă foto: https://ridecake.com)
Parallax

Vizualizari
2892
Conţinut
Parerea ta despre articol
Smart Tech

Changeneers caută acele proiecte și soluții care pot avea un impact real pozitiv asupra comunității. www.changeneers.ro
Secțiunea Smart Tech este susținută de Samsung.

Adauga comentariu
poza de profil
Alexandru
Ancuta
13 000 euro? Exagerat de scumpa!

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri