Claudiu Zamfir

Comisia Europeană suspendă folosirea TikTok pe telefoanele de serviciu ale angajaților săi, din motive de securitate

tiktok-dreamstime

Angajații din cadrul Comisiei Europene nu vor mai folosi aplicația chinezească TikTok pe telefoanele de serviciu, din motive de securitate cibernetică.

„Pentru a spori securitatea cibernetică la nivelul instituției, Consiliul pentru gestiunea corporativă din cadrul Comisiei a decis să suspende utilizarea aplicației TikTok pe dispozitivele de serviciu. Această măsură urmărește să protejeze Comisia împotriva amenințărilor și acțiunilor la adresa securității cibernetice, care pot fi exploatate pentru atacuri cibernetice împotriva mediului corporativ al Comisiei. Evoluțiile în materie de securitate ale celorlalte platforme de comunicare socială vor fi, de asemenea, reexaminate în mod constant” - a anunțat, joi, executivul european, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Comisia Europeană spune că măsura sa este în conformitate cu politicile sale interne stricte în materie de securitate cibernetică, pentru utilizarea dispozitivelor mobile pentru comunicările electronice legate de activitățile profesionale.

În plus, executivul UE recomandă permanent  personalului său să aplice „cele mai bune practici” atunci când utilizează platformele de comunicare socială, menținând „un nivel ridicat de conștientizare în domeniul cibernetic în activitatea sa zilnică”.

„Comisia se angajează să garanteze că personalul său este bine protejat împotriva amenințărilor și incidentelor cibernetice care sunt în prezent în creștere. Prin urmare, este de datoria noastră să răspundem cât mai curând posibil la eventualele alerte cibernetice” - mai spune CE.

 

Parallax

Vizualizari
117
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri