Smile Media
GoPack, finalist Changeneers, aduce un plus pieței de curierat și vine în ajutorul persoanelor din diaspora și a a studenților. Soluția propusă de GoPack facilitează trimiterea pachetelor rapid, sigur și simplu printr-o aplicație mobilă cu ajutorul firmelor mici de curierat, cărora le automatizează procesele și le crește vânzările.
Cum funcționează aplicatia?
Curierul postează traseul, data și spațiul disponibil (o mașină, un microbuz, o autoutilitară) în aplicație, iar clienții aleg livrarea în funcție de nevoile lor: adresa unde se dorește expedierea pachetului, rating-ul curierului sau experiența sa. În momentul în care transporatorul a livrat coletul, persoana care a trimis coletul va fi automat anunțată.
Și nu mai trebuie să îți planifici programul astfel încât să ai timp să alergi dintr-un capăt în altul al localității :).
De unde a pornit ideea
“Voiam să trimit un pachet în alt oraș și să ajungă în maximum 2 ore, iar eu nu puteam să fac acest lucru personal, iar dacă aș fi apelat la o metodă clasică, cum ar fi curieratul, ar fi durat cel puțin o zi.
M-am gândit că m-ar fi ajutat enorm dacă cineva care deja circulă spre acel oraș mi-ar putea transporta pachetul. Nimic nu este mai rapid decât ceea ce este în mișcare. Si așa s-a născut GoPack”, povestește Giurgi Bogdan, unul dintre fondatorii GoPack.
Au realizat că pot ajuta și micile firme de curierat care transportă colete în alte țări, fiind o soluție sustenabilă pentru acestea dat fiind faptul că procesele puteau fi automatizate, iar clienților le putea fi oferită oportunitatea de a trimite colete celor dragi printr-un mod mai sigur, având la dispoziție recenzii despre curieri și fiind anuntați despre statusul coletului pe tot procesul livrării.
“Soluția noastră este bazată atât pe o ramură B2B (micile firme de curierat care transportă colete personale din România în alte țări europene), cât și B2C (trimiterea coletelor între familie și studenți sau între prieteni).
Va urma lansarea unui MVP în care încercăm să validăm ideea, să strângem feedback și să perfecționăm aplicația. Încercăm, prin verificarea curierilor și printr-un sistem de feedback, să asigurăm siguranța necesară pentru clienții care doresc să trimită pachete, iar în același timp suntem în contact și cu o firmă de asigurări. Din programul pilot vor face parte câteva mici firme de curierat internațional, cu care avem o legătură strânsă și cărora încercăm să le satisfacem nevoile”, povestește Patrick Orsos, unul dintre fondatorii GoPack.
GoPack își propune să faciliteze legătura dintre familiile și studenții care au nevoie de acest serviciu și firmele de curierat, încercând în același timp să ofere utilizatorilor confortul de a știi exact cine le livrează pachetul și când.
Provocări
Patrick ne-a povestit că cea mai mare provocare a fost găsirea unei încadrări legale pentru persoanele fizice care pot fi dispuse sa transporte un pachet. Mai apoi, ca mai pentru toată lumea, un obstacol a fost această criză mondială generată de COVID-19.
“Am văzut, însă, că în această perioadă firmele care prestau servicii de transport de persoane au pivotat spre transportul de colete și astfel totul s-a transformat într-o oportunitate pentru noi. Urmează să fim o punte de legătură între aceste mici firme de curierat internațional și persoanele care trimit pachete celor dragi din sau în străinătate”, mai spune acesta.
Despre experiența Changeneers
“Changeneers a reprezentat pentru noi o oportunitate de a obține suport și ajutor, know-how, vizibilitate și o expunere mai mare către clienți și presă. Consider că pentru orice idee sau start-up aflate la început de drum, competiția Changeneers reprezintă un pas în față”, declară fondatorul GoPack.
În loc de încheiere
GoPack este o soluție care de la bun început și-a propus ca un pachet personal să ajungă din punctul A în punctul B în cel mai scurt timp și va începe prin dezvoltarea unei soluții pentru trimiterea pachetelor cu ajutorul micilor firme de curierat. Dat fiind contextul actual, în care nu poate fi testată și soluția bazată pe trimiterea coletelor cu ajutorul persoanelor fizice, fondatorii își propun în toamna acestui an un proiect pilot cu studenții din campusurile studențești, pentru a testa posibilitatea unei soluții de crowdshipping.
Daca doriți să încercați GoPack, puteți găsi aplicația în Google Play
Despre Changeneers
Cea de-a treia ediție a programului Changeneers, inițiat de Impact Hub Bucharest și Samsung își propune rezolvarea problemelor comunității prin tehnologie. Changeneers aduce la un loc problemele importante și oameni cu soluții ce pot deveni realitate în comunitatea Changeneers . Rolul comunității Changeneers este de a crea o punte de legătură între organizații și tehnologie, de a susține inițiativele antreprenoriale la început de drum și de a crea împreună cadrul potrivit pentru inovare și schimb de experiențe. Competiția este deschisă startup-urilor tech sau antreprenorilor din toată țara pentru care tehnologia este un mediu cu ajutorul căruia “desenează” viitorul. Iar pentru ca visul lor să ajungă mai aproape de realitate la finalul competiției marele câștigător va primi 10.000 euro.