Adi Iacob

CEO-ul Zoom răspunde la problemele de securitate: „Ne-am mișcat prea repede și am făcut unele greșeli"

Thumbnail

Eric S. Yuan, CEO-ul Zoom aplicația utilizată și în România de către elevi și profesori pentru a ține cursurile online, pe perioada închiderii școlilor — a declarat că, în ciuda problemelor recente de securitate ale companiei, „intențiile sale sunt bune”.

„Ne-am mișcat prea repede și am făcut unele greșeli. Am învățat lecțiile noastre și am făcut un pas înapoi pentru a ne concentra pe confidențialitate și securitate”, a spus Yuan într-un interviu cu Brian Stelter de la CNN

Yuan a spus anterior jurnaliștilor de la Wall Street Journal„greșit mult din funcția de CEO” și că a simțit „o obligație de a câștiga încrederea utilizatorilor”.

Scuzele șefului companiei vin după câteva săptămâni tumultuoase pentru aplicația de videoconferință. Numărul de utilizatori ai Zoom a crescut dramatic, pe măsură ce persoanele izolate în casele lor din cauza pandemiei COVID-19 au folosit platforma pentru a rămâne în contact cu cei apropiați și pentru a lucra sau învăța de la distanță, scrie The Verge

Pe 1 aprilie, Yuan a spus într-o postare pe blogul companiei că Zoom a ajuns la 200 de milioane de participanți la videoconferințe în martie, în creștere de la 10 milioane în luna decembrie a anului trecut.

Și CERT-RO a transmis românilor avertismente în privința aplicației, precum "Zoom știe când nu ești atent la videoconferință", "Bug Zoom care permitea acces neautorizat la camera web" sau "Zoom nu utilizează criptarea end-to-end".

Citește și 

Parallax

Vizualizari
975
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri