Claudiu Zamfir

Bulgarii vor putea cumpăra cu Bitcoin bilete la meciuri de fotbal

bitcoin-fotbal-dreamstime

O echipă bulgărească de fotbal deținută de un om de afaceri rus va începe să accepte Bitcoin ca mijloc de plată a biletelor la meciuri.

Potrivit Novinite, PFC Botev Plovdiv, cel mai vechi club din prima ligă bulgară, acceptă plata în Bitcoin la cumpărarea tricourilor și a altor produse destinate fanilor, precum și la punctele de catering de pe stadion, la meciurile de „acasă”. În curânt criptomoneda urmează sp fie acceptată și la cumpărarea online a biletelor pentru meciurile de pe teren propriu.

În noiembrie 2023, cei care folosesc BTC beneficiază de o reducere de preț de 10%, pentru cumpărăturile de la PFC Botev Plovdiv.

Momentul de implementare a deciziei a fost ales să marcheze 15 ani de la lansarea Bitcoin de către Satoshi Nakamoto, un personaj misterios care este creditat drept fondator al celebrei criptomonede, dar a cărui identitate reală nu este cunoscută public.

Cu o istorie de 111 ani, PFC Botev Plovdiv este cel mai vechi club bulgar în activitate. Echipa aflată în jumătatea de jos a clasamentului primei ligi bulgare este controlată de Anton Zingarevici, un om de afaceri rus, care a fost implicat și în fotbalul englez. Pe fondul războiului Rusiei asupra Ucrainei, autoritățile de la Kiev l-au pus Zingarevici pe lista sancțiunilor, dar el s-a confruntat cu probleme legale și în Rusia, motiv pentru care și-a stabilit reședința în SUA, țară care nu are acord de extrădare cu Moscova. El este fiul lui Boris Zingarevici, multi-miliardar rus.

„Suntem încântați de această tehnologie, care creează noi oportunități și are potențialul de a deveni parte integrantă a vieții noastre, așa cum sa întâmplat cu internetul” - a declarat  Anton Zingarevici, preşedintele clubului PFC Botev Plovdiv, citat de agenția bulgară de presă.

Prețul Bitcoin a urcat mierccuri seara până peste 34.800 dolari, conform datelor de pe Coinmarketcap

Parallax

Vizualizari
57
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri