Smile Media

Bucharest Tech Week - top soluții tech inovatoare pe care le poți testa la festivalul tehnologiei - webPR

Thumbnail

În perioada 24-26 mai, Piața Universității devine locul unde bucureștenii își dau întâlnire cu tehnologia în cadrul celei mai ample expoziții de gadgeturi și soluții tehnologice inovatoare: Tech Expo.

Cu peste 60 de companii expozante și sute de produse care au integrate tehnologii de tip VR și AI, cea de-a patra ediție a Tech Expo conectează oamenii cu tehnologia într-o amplă desfășurare de forțe. Expoziția din centrul capitalei se bazează pe un concept integrat în care vizitatorii pot să descopere, să testeze, să ia legătura direct cu reprezentanții companiilor expozante și chiar să achiziționeze direct gadgeturile de care sunt interesați.

O casă inteligentă îți poate îmbunătăți modul de viață...

Cine nu și-a dorit vreodată să poată controla toate electrocasnicele din casă și chiar mediul ambiental cu ajutorul unui singur buton?

E.ON România aduce în premieră la Tech Expo soluțiile smart home marca Tado, ce permit ajustarea temperaturii ambientale prin utilizarea unui termostat inteligent ce poate fi utilizat prin intermediul unei aplicații mobile, pentru a seta temperatura optimă și cea mai bună calitate a aerului din fiecare cameră, chiar și de la distanță, ajungând la o economie de până la 30% la factura de energie. Multe alte astfel de sisteme de tip Smart Home, prezentate de către companii precum Salus Controls sau Netatmo pot fi testate în cadrul celei mai ample expoziții de tehnologie din București.

Signify (denumită anterior Philips Lighting), lider mondial în iluminatul profesional, pentru consumatori și iluminatul pentru Internet of Things, vine la Tech Expo cu sisteme de iluminat care prioritizează eficienţa energetică, sustenabilitatea şi reducerea costurilor operaţionale, oferind clienților o lumină de calitate superioară care asigură confortul vieții de zi cu zi, sporește siguranța și productivitatea și transformă mediul prin înfrumuseţarea spaţiilor și revitalizarea comunităților.

Și pentru că nimic nu poate înlocui confortul unei case ce strălucește de curățenie cu minimum de efort depus, iRobot, liderul mondial în domeniul proiectării și distribuției de roboți casnici, vine la Tech Expo cu ultimele modele de robot aspirator care, datorită sistemului unic de navigație cu cartografiere inteligentă, se orientează perfect, abordând spațiul încăperii în mod optim; acesta poate fi setat de la distanță, prin intermediul aplicației mobile și dispune de o funcție ingenioasă de golire automată a coșului de gunoi.

… iar o mașină electrică sau hibrid te poate duce unde vrei, mai rapid și mai sustenabil

În ultimii ani, mobilitatea electrică a redefinit, fără îndoială, modul în care ne deplasăm, forțând noi inovații tehnologice care au revoluționat industria auto și a vehiculelor mici de deplasare, precum smart bikes, trotinete electrice etc. Fie că vorbim despre mașini electrice și hibrid, precum Renault Zoe, Ford Mondeo Hybrid, Suzuki Swift, Volvo XC60 T8 Twin Engine Plug-In Hybrid sau Nissan LEAF, fie de stații de încărcare electrice - care pot fi descoperite la standurile E.ON România, Renovatio, Engie sau Electromagnetica sau biciclete, trotinete și scutere electrice - puse la dispoziție de către AirMotion, E-TWOW , Wolf E-Rides, NIU sau FreeWheel,  toate acestea pot fi testate în zona special amenajată pentru vehicule electrice din Piața Universității.

Distracția capătă noi sensuri cu tehnologiile multimedia inovatoare

Dintotdeauna, zona de entertainment a fost unul dintre primele aspecte ale vieții care a adoptat cele mai inovatoare tehnologii, creând experiențe unice și setând tendințe de comportament. Anul acesta, Tech Expo pregătește o zonă de gaming dedicată pasionaților care pot testa într-un LAN adevărat cele mai noi device-uri - de la mouse-uri și scaune de gaming (prezentate de PC-COOLERS), până la soluții VR și AR care îți vor oferi o experiență captivantă. Cele mai noi produse HTC Vive te vor purta într-o lume uimitoare, în care te poți mișca și poți experimenta senzații unice, cu ajutorul elementelor din mediul înconjurător.

Pentru cei pasionați de efecte inedite, Modulab prezintă în cadrul Tech Expo masa neuronală, o instalație interactivă cu efect de levitație, controlată prin intermediul semnalelor neuro-electrice ale utilizatorilor. Accesând un set de senzori și microcontrolere NeuroSky MindWave EEG, activitatea neuronală a jucătorilor este procesată în mișcarea unui cub levitant, pe măsură ce fiecare jucător încearcă să împingă cubul spre adversar.

La începutul acestui an, Modulab a adus în faza de prototip complet funcțional o platformă care se deplasează în mod autonom, evitând obstacolele fixe și mobile. Poate avea multiple aplicații, de la scanarea prețurilor în magazin, transportul bagajelor în aeroporturi, ghidarea oamenilor în expozitii, colectarea de date despre suprafețele pe care se mișcă sau interacțiunea cu copii. În acest moment, în cadrul studio-ului au fost finalizate două prototipuri funcționale ca iterații ale platformei: un robot fotograf de evenimente și o platformă autonomă de curățenie pentru utilizare industrială. Ambele prototipuri vor fi prezentate în cadrul Tech Expo.

Iar dacă mai vrei vreo dovadă că roboții sunt printre noi, cu siguranță vei dori să-l cunoști pe InMoov, primul robot open source pe care și tu îl poți printa 3D, grație instrucțiunilor foarte intuitive și numeroaselor modalități de utilizare. În acest moment, robotul Friday, așa cum este botezat la Modulab, este deja un personaj îndrăgit în cultura populară locală, având o serie de apariții video și la evenimente publice.

Accesul în cadrul Tech Expo este gratuit și se face doar pe baza înscrierii online pe techexpo.ro. Expoziția din Piața Universității este parte a Bucharest Tech Week, festivalul de tehnologie ce se desfășoară în perioada 20-26 mai. Pe lângă Tech Expo, acesta înglobează atât 5 Business Summits (21-24 mai, la Radisson Blu Hotel) – unde speakeri internaționali abordează tematici precum Inovație, Resurse Umane, Fintech, Java și .NET, cât și o serie de evenimente partenere desfășurate simultan în tot orașul, transformând Bucureștiul, pentru o săptămână, în Capitala Tehnologiei. 

Pentru informații suplimentare, urmăriți platformele oficiale de comunicare:  

www.techweek.ro 
Facebook.com/TechWeekRO
Facebook Event - Bucharest Technology Week 2019

Partenerii Bucharest Tech Week 2019:

Prezentat de: George, primul banking inteligent

Business Summits Partners:

IQOS – Innovation Summit Partner

Oracle – HR Masters Summit Partner

ABBYY – Fintech Summit Partner

METRO SYSTEMS – Java Summit Partner

UiPath –  .NET Summit Partner

Sponsorii Bucharest Tech Week 2019:

Microsoft, Engie, Carrefour, AirMotion, Moldova IT Park, E.ON România, Michelin, Electromagnetica, Luxoft, mirro, pAIdAnalytix, Auka, Endava, eSolutions, TotalSoft, ApPello, 2checkout, bitMahavi, Fitbit, Wolf Theiss, Gemini Solutions, Deloitte România, Trencadis

L’OR - Networking & Coffee Partner

Bright Agency - Digital Partner

VIVA Telecom - Internet Partner

Driven by BlackCab

Parteneri media:

KISS FM, Business Review, CARIER

Despre Universum Events

De peste 10 ani în industria evenimentelor, UNIVERSUM Events are ca fundament arhitectura de evenimente corporate.

Sub umbrela UNIVERSUM au luat formă conceptele proprii și o divizie de evenimente personalizate: MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions), axată pe evenimente de amploare pentru clienți.

Concepte proprii:

Festivalul Bucharest Tech Week, ajuns la a patra ediție, care mobilizează comunitatea tech din Capitală;

Internet & Mobile World - cea mai prestigioasă marcă a companiei, fiind în același timp și cea mai amplă expo-conferință B2B dedicată soluțiilor IT și digitale din regiune;

MyConnector, o platformă online dedicată evenimentelor, care operează accesul la evenimente, de la înregistrarea online până la accesul în eveniment.

Compania este reprezentatul unic în România al celei mai mari licențe de team building din lume, Catalyst Teambuilding Global, deținând un portofoliu de peste 150 de concepte ce pot fi personalizate pe specificațiile clienților.

 

Parallax

Vizualizari
173
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 380
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri