Redactia StartupCafe.ro

Apple se concentrează mai mult pe iPhone 14 Pro, cumpărătorii nu prea vor modelul mai ieftin, iPhone 14 Plus

apple-iphone-14-lansare-2022

Apple reduce producţia de iPhone 14 Plus şi creşte producţia de iPhone 14 Pro, mai scump, din cauza cererii slabe pentru modelul din gama medie, a anunţat marţi firma de cercetare de piaţă TrendForce, transmite Reuters, citată de News.ro.

Ponderea seriei iPhone 14 Pro mai scumpă a crescut la 60% din producţia totală, de la cea de 50% planificată iniţial, şi ar putea ajunge la 65% în viitor.

Apple nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii a Reuters.

Concentrarea Apple pe modelele de ultimă generaţie poate ajuta compania să contracareze vânzările lente de smartphone-uri.

În plină criză de cipuri, dispozitivele Apple Pro şi Pro Max premium, care au înregistrat vânzări puternice, au ajutat compania să crească marjele.

Raportul TrendForce spune că creşterea ratelor dobânzilor din SUA ar putea reduce cheltuielile consumatorilor, subminând cererea de iPhone-uri în primul trimestru al anului 2023. Acest lucru ar putea duce la o scădere de 14% a producţiei de la un an la altul, la 52 de milioane de unităţi.

Analiştii au spus în trecut că versiunile iPhone 14 Pro şi Pro Max se vând într-un ritm alert, deşi cererea pentru modelul de bază, de obicei cel mai bine vândut de la Apple, este dezamăgitoare.

Apple a fost singurul furnizor din top cinci care a înregistrat o creştere a livrărilor în trimestrul al treilea, îmbunătăţindu-şi cota de pe piaţa globală de smartphone-uri la 18%, de la 15% în urmă cu un an, potrivit companiei de cercetare Canalys.

Creşterea ponderii a avut loc pe măsură ce piaţa globală de smartphone-uri s-a redus cu 9%, a spus Canalys.

Luna trecută, compania a declarat că va produce cel mai recent model, iPhone 14, în India, deoarece gigantul tehnologic îşi mută o parte din producţia din China pentru a acoperi riscurile care decurg din tensiunile tot mai mari dintre Washington şi Beijing.

TrendForce estimează că ponderea producţiei Apple în India va depăşi 5% în 2023 şi va creşte de-a lungul anilor.

Parallax

Vizualizari
1685
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 945
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri