Denisa Crăciun

Meta: Noi actualizări pentru siguranța copiilor pe Facebook

Meta-Facebook-Dreamstime

De luni, 21 noiembrie, toți utilizatorii Facebook cu vârste sub 16 sau 18 ani în anumite țări vor avea de parcurs mai multe etape de confidențialitate atunci când își creează un cont pe platformă.

Acum și cei care au deja un cont pe platformă pot alege să parcurgă etapele de confidențialitate pentru un grad mai mare de intimitate. 

Setările implicite de confidențialitate lansate de Meta vor permite adolescenților care se alătură Facebook să: 

  • gestioneze încă de la etapa de creare a contului cine le poate vedea lista de prieteni;
  • gestioneze cine poate vedea persoanele, paginile pe care le urmăresc;
  • seteze cine poate vedea postările în care sunt etichetați;
  • examineze postările în care sunt etichetați înainte ca postarea să apară în profilul lor;
  • gestioneze cine are voie să comenteze la postările lor publice.

Functie noua pe Facebook
Functie noua pe Facebook

Update-ul este deja disponibil pe Instagram pentru adolescenții care își creează un cont nou în aplicație.

Compania a anunțat, luni, că lucrează și la noi instrumente pentru a opri răspândirea imaginilor intime ale adolescenților:

  • Meta lucrează cu Centrul Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați (NCMEC) pentru a construi o platformă globală pentru adolescenții care se tem că imaginile intime pe care le-au creat ar putea fi distribuite pe platforme publice online fără consimțământul lor.
  • Compania lucrează cu Thorn și NoFiltr pentru a crea materiale educaționale care să reducă jena și stigmatizarea din jurul imaginilor intime și să le permită adolescenților să caute ajutor și să preia controlul dacă au distribuit astfel de imagini sau se confruntă cu șantajul sexual.
  • Intenționează să lanseze o nouă campanie de tip „informație de interes public” (PSA) prin care să încurajăm oamenii să se gândească de două ori înainte de a redistribui acele imagini online și, în schimb, să le raporteze.
  • Oricine caută sprijin și informații legate de șantajul sexual poate accesa resursele educaționale și de conștientizare, inclusiv hub-ul Stop Sextortion din Centrul de siguranță Facebook, pe care l-am dezvoltat împreună cu Thorn. De asemenea, ghidul pentru părinți despre cum să vorbească cu adolescenții lor despre imagini intime este disponibil în hub-ul educațional al Centrului Meta pentru familie.

Meta, compania-mamă a Facebook, Instagram, WhatsApp și altele, a dezvoltat o serie de instrumente, astfel încât adolescenții să poată informa gigantul tech dacă ceva îi face să se simtă inconfortabil în timpul utilizării aplicațiilor sale. 

Totodată, compania introduce noi notificări care îi încurajează să folosească aceste instrumente. De exemplu, le solicită adolescenților să raporteze un cont pe care l-au blocat și le trimite notificări de siguranță cu informații despre cum să gestioneze mesajele nepotrivite primite de la adulți.

Parallax

Vizualizari
175
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri