Denisa Crăciun

Modificările la PNRR sunt posibile, dar doar pe baze obiective, nu pe criterii politice (eurodeputat)

Thumbnail

Modificările la PNRR sunt posibile, însă doar pe baze obiective, nu pe criterii politice, spune deputatul european Siegfried Mureșan (PPE/PNL), care mai atrage atenția că există o serie de investiții necesare, pe care Comisia Europeană „le va evalua în mod favorabil”.

„Legislația europeană este foarte clară. Modificările la PNRR sunt posibile, însă doar pe baze obiective, nu pe criterii politice”, susține Siegfried Mureșan.

În plus, spune acesta, „invazia ilegală a forțelor armate ruse în Ucraina este o bază obiectivă. Vedem cu toții că sunt necesare investiții în securitate energetică, în interconectori, în îmbunătățirea eficienței energetice și în reducerea dependenței de Federația Rusă.

Orice propuneri de investiții vor face statele membre în aceste domenii, Comisia Europeană le va evalua în mod favorabil. La fel, vedem că după invazia Rusiei în Ucraina că securitatea alimentară este importantă.

Trebuie să creștem producția în interiorul Uniunii Europene pentru a suplini importurile care ne vor lipsi din Federația Rusă și din Ucraina. De aceea, orice investiții în infrastructură, inclusiv în sistemul de irigații, care vor duce la creșterea producției, vor fi evaluate în mod pozitiv de Comisia Europeană”.

Despre introducerea investițiilor pentru infrastructura de irigații în PNRR, el a mai spus că „vom ști în decursul acestei luni suma finală de bani pe care o avem la dispoziție, dacă dorim să alocăm mai mulți bani într-un domeniu, evident trebuie să găsim în cadrul sumei ce ne stă la dispoziție, domenii în care să alocăm mai puțini bani, urmând ca după aceea Comisia Europeană să trebuiască să ne aprobe noul PNRR”.

„Sunt convins că Comisia Europeană va aproba amendamente, repet, pe baze obiective, legate de securitatea alimentară și legate de energie”, a completat eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan.

Reamintim că în prezent, România are disponibili prin PNRR 29,2 miliarde de euro, din care 14,24 miliarde de euro fonduri nerambursabile și circa 15 miliarde de euro ca împrumuturi.  Creditele pot fi trase până la 31 decembrie 2026, iar fiecare tragere, inclusiv prefinanţarea, va avea un termen de rambursare de 30 de ani de la data disponibilizării, cu perioadă de graţie de 10 ani inclusă.

Participă la sondajul interactiv Hotnews:

 

Parallax

Vizualizari
424
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri