Claudiu Zamfir

Se pregătește o platformă europeană de e-learning pentru antreprenoriat, 890.500 EUR investiție

Thumbnail

Antreprenorii din Uniunea Europeană, inclusiv din România, vor putea beneficia de o platformă multilingvă integrată de sprijin și formare în vederea accesării oportunităților europene, printr-un proiect pilot în valoare totală de 890.500 de euro, lansat vineri.

„Platforma europeană de e-learning pentru antreprenoriat în vederea sprijinirii IMM-urilor în a se adapta la contextul actual” va conține exemple de bune practici din Europa, soluții privind accesarea fondurilor europene, training-uri și module interactive disponibile gratuit pentru antreprenori, a explicat, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro,  europarlamentarul român Victor Negrescu (PSD/S&D), inițiator al proiectului.

„Aceasta va integra, de asemenea, componente de formare și consultanță, și va permite schimburi de expertiză și networking. Cursurile și workshop-urile vor fi structurate în module, vizează dezvoltarea competențelor antreprenoriale, educația financiară, componenta de sustenabilitate în antreprenoriat, precum și îmbunătățirea competențe digitale, și se vor adresa atât antreprenorilor cu experiență, cât și celor fără experiență în antreprenoriat”, a mai spus eurodeputatul.

Evenimentul de lansare a proiectului european a fost organizat de Agenția Executivă pentru Consiliul European pentru Inovare și IMM-uri (EISMEA).

Proiectul pilot “Platforma europeană de e-learning pentru antreprenoriat în vederea sprijinirii IMM-urilor în a se adapta la contextul actual” face parte dintr-o serie de inițiative pilot susținute de eurodeputatul Victor Negrescu. El spune că inițiativele sale au reușit până în prezent să genereze proiecte în valoare totală de peste 60 de milioane de euro în domenii precum educația, IMM-urile sau sectorul inovației.

 

Parallax

Vizualizari
1956
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri